Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ στο Basketworld.gr: Να κάνουμε τους Έλληνες περήφανους

Ένα από πλέον σημαντικά γρανάζια της Εθνικής ομάδας αποτελεί ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα κλειδιά στην περιφέρεια που χτίζει ο Φώτης Κατσικάρης. Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού μίλησε στο basketworld.gr και την Μυρτώ Τσιτσιού τονίζοντας ότι σκοπός της Εθνικής είναι να κάνουν τους Έλληνες περήφανους.

Μετά το πέρας 7 φιλικών παιχνιδιών έχουμε 4 νίκες και 3 ήττες. Ποιο είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από αυτούς τους αγώνες; Ποια είναι τα αδύναμα σημεία του παιχνιδιού της Ελλάδας; Υπάρχει χρόνος ώστε να υπερκεραστούν;

"Σε αυτή τη φάση το τελευταίο που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δείχνουμε βελτίωση, και αυτό που βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι είναι ότι υπάρχει αυτή η βελτίωση. Σίγουρα δεν είμαστε έτοιμοι ακόμη, σίγουρα έχουμε πολλά κενά διαστήματα. Το γεγονός, όμως, ότι δείχνουμε βελτίωση είναι θετικό, γιατί είμαστε μια καινούργια ομάδα. Έχουμε περιθώρια ακόμη και προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να βελτιωνόμαστε για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του Mundobasket".

Το αποψινό φιλικό είναι το μοναδικό μπροστά σε Ελληνικό κοινό. Τι ρόλο έπαιξε στην σημερινή νίκη; 

"Είναι κρίμα που παίξαμε μόνο ένα φιλικό επί Ελληνικού εδάφους. Μακάρι να μπορούσαμε να παίξουμε περισσότερα. Ο κόσμος μας αγκάλιασε. Το κοινό ήταν πολύ θερμό και το ευχαριστούμε πάρα πολύ γι αυτό. Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο, μας ώθησε στη νίκη, μας έδωσε ενέργεια. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τους κάνουμε περήφανους που είναι Έλληνες. Εν μέσω οικονομικής κρίσης το ταξίδι των Ελλήνων φιλάθλων στην Ισπανία είναι δύσκολο. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να τους μεταφέρεις; Καταλαβαίνουμε την κρίση. Την βιώνουμε καθημερινά άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο. Ακόμη και αν δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ισπανία, ο αθλητισμός είναι μια διέξεδος για να χαμογελάσουν λίγο. Όταν καταφέρνουμε να κάνουμε τους συνανθρώπους μας να χαμογελούν χαιρόμαστε πραγματικά. Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, αλλά ακόμα και για αυτούς που δεν τα καταφέρουν θα δόσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τους κάνουμε περήφανους".

Σήμερα ήταν ο πρώτος αγώνας που συμμετείχε ο Νικ Καλάθης. Πόσο βοήθησε την ομάδα αυτό; 

"Σίγουρα ο Νικ είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Ξέρουμε όλοι την ποιότητά του. Η αλήθεια είναι ότι μας έλειπε. Ελπίζουμε πως θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί για να βοηθήσει την υπόλοιπη ομάδα και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχεις σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ποιες είναι οι σκέψεις σου;

"Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι και πάλι στην Εθνική. Πέρυσι εξαιτίας του τραυματισμού δεν μπόρεσα να βοηθήσω την ομάδα. Εύχομαι να ζήσω ακόμη πάρα πολλά Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά και πολλές επιτυχίες. Θέλω να είμαι εδώ κάθε χρόνο, γιατί είναι μεγάλη μου τιμή να φοράω τα γαλανόλευκα από μικρός και να εκπροσωπώ τη χώρα μου.
Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μόλις εγκριθεί το σχόλιο σας θα δημοσιευτεί...
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια προσβλητικά,
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια απο τους γνωστούς - άγνωστους που προσπαθούν να "μειώσουν" την εικόνα της σελίδας μας...

Digital Clock + Date

Αρχειοθήκη ιστολογίου