Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: 43 χρόνια ζωής!


Ήταν 22 Οκτωβρίου του 1971 όταν ο «Πατριάρχης» του συλλόγου μας, Πλούταρχος Βυλλιώτης, μαζί με 25 ακόμη Περιστεριώτες, ίδρυσαν το καμάρι και συνάμα τη μεγάλη αγάπη όλου του Περιστερίου: Τον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου!

43 χρόνια μετά, οι στιγμές που ανατριχιάσαμε, που δακρύσαμε και κλάψαμε, είτε από χαρά, είτε από λύπη για την «κυανοκίτρινη» φανέλα είναι αμέτρητες… Ο πιο άξιος πρεσβευτής των δυτικών προαστίων, η ομάδα συνώνυμο της υπερηφάνειας, το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ του αθλητισμού, της κοινωνίας, της ανθρωπιάς ήταν, είναι και θα είναι ΕΔΩ για να κρατάει ψηλά τη σημαία της πόλης και όχι μόνο.

Ο «βετεράνος» πλέον, δημοσιογράφος, Αλέξανδρος Κλεάνθης, αποτέλεσε εκ των ιδρυτικών μελών του ΓΣΠ εκείνο το πρωινό της 22ης Οκτώβριου και με αφορμή τα γενέθλια του συλλόγου μας, είπε δυο λόγια: «Εκείνα τα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε έναν αθλητικό σύλλογο που θα κάλυπτε τις ανάγκες των Περιστεριωτών για αθλητισμό. Αρχικά στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε απλά ένα τμήμα στίβου, όμως ο αείμνηστος Πλούταρχος Βυλλιώτης, επέμενε για το μπάσκετ. Έτσι κι έγινε! Η σοφία του αποδείχτηκε τα επόμενα χρόνια όταν το μπασκετικό τμήμα του συλλόγου έφτασε να παίζει μέχρι την Ευρωλίγκα, κάνοντας το Περιστέρι ξακουστό στα πέρατα της Ευρώπης», τονίζει αρχικά ο κυρ-Αλέκος και συνεχίζει: «Σήμερα η ομάδα είναι στη Β’ Εθνική. Μακάρι να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Αυτοί που στηρίζουν τώρα την ομάδα, εκείνη την εποχή ήταν παιδάκια με κοντά παντελονάκια. Αγάπησαν το Περιστέρι και χάρηκαν τις επιτυχίες του, συμμετέχοντας σε αυτές. Θέλει υπομονή, κουράγιο, δύναμη και αγάπη από τον κόσμο ώστε το Περιστέρι να μείνει όρθιο και να προχωρήσει!»

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΝΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΣΕΙΣ!!!

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μόλις εγκριθεί το σχόλιο σας θα δημοσιευτεί...
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια προσβλητικά,
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια απο τους γνωστούς - άγνωστους που προσπαθούν να "μειώσουν" την εικόνα της σελίδας μας...

Digital Clock + Date

Αρχειοθήκη ιστολογίου