Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Ανέλαβε ο Ζιάγκος

Με τον Βαγγέλη Ζιάγκο στο… τιμόνι της θα συνεχίσει η Δόξα Λευκάδας την πορεία της στην Α2. Ο 38χρονος τεχνικός εργαζόταν μέχρι πρότινος στην ΑΕΚ, στο εξής όμως αναλαμβάνει τη Δόξα και στο ματς κόντρα στον Αετό για την 8η αγωνιστική θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας από τη Λευκάδα.
Λίγες ώρες μετά τη συμφωνία των δύο πλευρών ο Βαγγέλης Ζιάγκος μίλησε στο lefkadaweb.gr:

Ποιος είναι ο βασικότερος λόγος που σας οδήγησε στο να αποδεχτείτε την πρόταση της Δόξας;
Είναι ένας συνδυασμός δεδομένων. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρόκειται για μία ομάδα με υγεία, ένα πολύ υγιές μπασκετικό κύτταρο της ελληνικής μπασκετικής πραγματικότητας, με συμπαγή διοίκηση, με στόχο πρωταθλητισμού, με ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και σε μια κοινωνία, την περιοχή της Λευκάδας εννοώ, που έχει σφυγμό μπασκετικό.

Το Σάββατο βρεθήκατε στο Λαύριο και είδατε το εκεί ματς της Δόξας. Έχοντας την εικόνα αυτού του ματς, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα επιχειρήσετε να αλλάξετε ή να προσθέσετε στον τρόπο παιχνιδιού;
Η ομάδα έχει αρχές και προσανατολισμό στο παιχνίδι της, φαίνεται ότι έχουν μπει οι βάσεις και έχει γίνει δουλειά γύρω από αυτό το κομμάτι. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται η ομάδα είναι να αποκτήσει ψυχολογία και νοοτροπία πρωταθλητισμού και να ανεβάσει οπωσδήποτε μία ταχύτητα σε επίθεση και άμυνα.

Η πίεση η οποία είναι και απόρροια του στόχου βέβαια, είναι κάτι που προβληματίζει και αν ναι, ποιες είναι οι σκέψεις που κάνετε για την αντιμετώπισή της;
Η πίεση δεν μας τρομάζει, αντιθέτως την θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι του πρωταθλητισμού, ενώ ενδεχομένως αν την χειριστείς σωστά, η ίδια η πίεση μπορεί να σου δημιουργήσει και ένα έξτρα κίνητρο για να δουλέψεις σωστά και αποτελεσματικά. Αυτό που σίγουρα χρειάζεται, είναι να περάσει σε όλους τους εμπλεκόμενους, από τον προπονητή, τους παίκτες, την διοίκηση, τους συνεργάτες και όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα, το μήνυμα ότι θα πρέπει όλοι να λειτουργούμε και να βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάτω από συνθήκες πίεσης και στρες. Εν ολίγοις πρέπει όλοι να μάθουμε να δουλεύουμε στα “κόκκινα”, απερίσπαστοι, συγκεντρωμένοι και χωρίς η πίεση να μας δημιουργεί πρόβλημα στον τρόπο της δουλειάς μας.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θέλετε να διακρίνουν το παιχνίδι της ομάδας, της οποίας είστε προπονητής;
Η μαχητικότητα, η θέληση και το πάθος θέλουμε να μας διακρίνει στο αμυντικό κομμάτι. Το καλό διάβασμα του παιχνιδιού και η ομαδικότητα στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Επίσης παιχνίδι σε υψηλές ταχύτητες πίσω και μπροστά.

Ξεκινάτε μια νέα ζωή πέρα από την ΑΕΚ. Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος; Τι θέλετε να πετύχετε;
Σαφώς η ΑΕΚ αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, όχι μόνο της επαγγελματικής, αλλά και της κοινωνικής κλείνοντας ένα κύκλο περίπου 19 ετών, έχοντας ζήσει την ομάδα αυτή σε τεράστιες στιγμές δόξας και επιτυχίας, σε στιγμές απαξίωσης με τον υποβιβασμό στην Α2, αλλά και πάλι σε στιγμές επιτυχίας με την επιστροφή στην Α1, οπότε αναπόφευκτα αποτελεί κομμάτι του εαυτού μου. Από την άλλη ανοίγεται μια νέα σελίδα στην μπασκετική μου ζωή, αναλαμβάνοντας μια πολύ σοβαρή ευθύνη να οδηγήσω μια ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού με στόχο υψηλό που δεν είναι άλλος από την άνοδο στην Α1.

Το μήνυμά σας προς τον φίλαθλο κόσμο της Δόξας, ο οποίος περιμένει με ανυπομονησία το νέο ξεκίνημα, ποιο είναι;
Δεν γνωρίζω κάτι για την σχέση του κόσμου με τον σύλλογο, αυτό όμως που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι σε κάθε νέα σχέση-συνεργασία και οι δύο πλευρές προσπαθούν να μάθουν ο ένας για τον άλλον. Γνωρίζω πολύ καλά ότι η τοπική κοινωνία έχει αγάπη για το μπάσκετ, ενώ επίσης γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι μπασκετικός κόσμος που ξέρει να φιλοξενεί και να τιμάει τους ανθρώπους που προσφέρουν στην ομάδα. Και αυτό θέλω να τους το ανταποδώσω σε βάθος χρόνου.
Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μόλις εγκριθεί το σχόλιο σας θα δημοσιευτεί...
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια προσβλητικά,
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια απο τους γνωστούς - άγνωστους που προσπαθούν να "μειώσουν" την εικόνα της σελίδας μας...

Digital Clock + Date

Αρχειοθήκη ιστολογίου