Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Κώστας Μελέτης: "Τα στοιχεία που δίνουν αυθεντικό στίγμα στο OBC"

Το αυθεντικό Olympia Basketball Camp βρίσκεται προ των πυλών και ο Κώστας Μελέτης δίνει το στίγμα του. Ο ασίσταντ κόουτς του Πανιωνίου και τεχνικός διευθυντής του καμπ αναλύει τα ιδιαίτερα και εξειδικευμένα προπονητικά πλάνα θέσης και τεχνικής.

Η συγκεκριμένη καινοτομία δίνει ακόμα σπουδαιότερη υφή στη διοργάνωση, που προσελκύει σταθερά εδώ πάνω από μια δεκαετία εκατοντάδες παιδιά από την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των νεαρών παικτών που γίνεται πριν από το καμπ, καθώς και στις παροχές που υπάρχουν σε υψηλό επίπεδο και αποτελούν ιδανική εγγύηση για τους γονείς που εμπιστεύονται κάθε χρόνο τα παιδιά τους στα σίγουρα χέρια των διοργανωτών.

Αναλυτικά όσα είπε:

"To Olympia Basketball Camp, διαθέτει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα τα οποία δίνουν και το αυθεντικό του στίγμα.

Αρχικά τα τελευταία εξι χρόνια έχουμε εισαγάγει στον χώρο των προπονητικών καλοκαιρινών καμπ, πρώτοι στην Ελλάδα , τα εξειδικευμένα προπονητικά πλάνα θέσης και τεχνικής. 

Με αυτήν την πρότυπη προσέγγιση κατορθώσαμε να δώσουμε και μια διαφορετική άποψη για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί  ένα basketball camp, μέσα στην σημαντική για κάθε αθλητή μεταβατική περίοδο του καλοκαιριού, μέγιστη βελτίωση με συγκεκριμένους στόχους, τεχνικής αλλά και τεχνικής σε κάθε θέση. 

Τα πλάνα του Advanced Playmaker Camp , ή το Attack and Counter, είναι δείγματα γραφής της προπονητικής προσέγγισης και ποιότητας που στοχεύουμε να παρέχουμε στους αθλητές μας. 

Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι που έχουμε εντάξει στην διαδικασία του OBC, είναι η αξιολόγηση δεξιοτήτων των παιδιών πριν την έγκριση εγγραφής τους , στοιχείο που μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίζουμε το επίπεδο των παιδιών αλλά και σωστή επιλογή ένταξης  σε προπονητικό πρόγραμμα που θα τα βοηθήσει ουσιαστικά.

Το τρίτο στοιχείο που κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει είναι ο τόπος , η Αρχαία Ολυμπία είναι το λίκνο του αθλητισμού , η καρδιά του αθλητισμού χτυπά στην Ολυμπία και αυτό το αφουγκράζεται κάθε αθλητής από την πρώτη στιγμή που πατά το πόδι του στον ιερό αυτό τόπο για τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο διαμονής και διατροφής που μας προσφέρει το Olympic village Hotel, δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για όλα τα παιδιά που θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά την ατομική τους βελτίωση στην καλαθοσφαίριση.

Θεωρώ ότι αυτό που κάνουμε κάθε καλοκαίρι, για 12 ολόκληρα χρόνια  έχει ιδιαίτερα ικανοποιητική ανταπόκριση από τον κόσμο, η ποιοτική προπονητική προσέγγιση έχει για εμάς αντίκρισμα σε  μια γενικά δύσκολη εποχή ,  όπου τα πάντα απαξιώνονται , η επιλογή τους να μας εμπιστευτούν τις προσδοκίες και τα όνειρα των παιδιών τους στο μπάσκετ είναι για εμάς ύψιστη τιμή αλλά συνάμα ευθύνη.  

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρω ότι αθλητές από το εξωτερικό , επιλέγουν το Olympia Basketball Camp , για την βελτίωση τους και μάλιστα από χώρες με σπουδαία αντίστοιχα προγράμματα και υψηλό επίπεδο αθλητισμού, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία και η Γαλλία. Είναι ιδιαίτερη η  αίσθηση να διανύει κάποιος τον μισό πλανήτη για να παρακολουθήσει την προπόνηση σου, σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα μεγαλύτερη την ευθύνη να του προσφέρεις κάτι μοναδικό , και αυτό το καταφέρνουμε

Όλα αυτά μαζί οδηγούν στην πεποίθηση μου ότι και το 2016 to Olympia Basketball Camp, θα αποτελέσει μοναδική και αξέχαστη εμπειρία σε κάθε παιδί. 

Το μπάσκετ είναι το κορυφαίο άθλημα, η εξέλιξή του είναι αέναη και πολυποίκιλη και αυτό το κάνει ακόμα πιο μοναδικό, πιστεύω ότι κάθε προπονητής που ασχολείται  με το αναπτυξιακό κομμάτι οφείλει να είναι διαρκώς ενημερωμένος για κάθε λεπτομέρεια την οποία πρέπει να διδάσκει και να μεταφέρει στους αθλητές του μεθοδικά άλλα πάνω από όλα υπεύθυνα, έτσι θα καταφέρουμε να είμαστε πάντα σαν Έλληνες στην πρώτη γραμμή με αθλητές ποιότητας που έχουν την ανθεκτικότητα να κάνουν πρωταθλητισμό.

Από την άλλη πλευρά όμως δεν πρέπει να  παρακάμπτουμε το σημαντικότερο σημείο, το οποίο είναι ένα και μοναδικό, έχουμε να κάνουμε με παιδιά και το μέγιστο χρέος μας είναι να τα καθοδηγούμε να έχουν μια υγιή αντίληψη για την ζωή τους  τον αθλητισμό και  τις κατευθύνσεις τους, το να παράγεις πρωταθλητές, είναι σπουδαίο, το κορυφαίο όμως για εμένα είναι μέσα από την διαδικασία του αθλητισμού να δομήσεις υγιής ανθρώπους στο πνεύμα και το σώμα".
Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μόλις εγκριθεί το σχόλιο σας θα δημοσιευτεί...
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια προσβλητικά,
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια απο τους γνωστούς - άγνωστους που προσπαθούν να "μειώσουν" την εικόνα της σελίδας μας...

Digital Clock + Date

Αρχειοθήκη ιστολογίου