Σάββατο, 15 Απριλίου 2017

Νίκος Κόκκαλης: «Γιατί η Α2 είναι πιο συναρπαστική από την Α1»


Καλησπέρα και χρόνια πολλά φίλοι μου. Με το σημερινό άρθρο εγκαινιάζω το δικό μου blog μέσω του Basketworld.gr

Με αυτό το άρθρο θέλω να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου στο γιατί η Α2 τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πιο συναρπαστική από την Α1.

Όσοι είναι λάτρεις του μπάσκετ σίγουρα θα γνέψουν καταφατικά από τη στιγμή που διάβασαν τον τίτλο.

Παμε όμως να αναλύσουμε τους λόγους.

Για μένα ο βασικότερος λόγος είναι γιατί το 95% των παιχτών στην κατηγορία αυτή είναι Έλληνες. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα να βλέπεις την ομάδα που αγαπάς (σε οποιασδήποτε κατηγορία) να αποτελείται από παιδιά που έχουν ανδρωθεί σε ελληνικά γήπεδα και το μεγαλύτερο όνειρο τους είναι να φορέσουν έστω και ένα προπονητικό με το εθνόσημο(πριν μερικές μέρες παραδέχτηκε ο Νίκος Παππας ότι ζηλεύει τον Ολυμπιακό γιαυτό το λόγο).

Ένας ακόμα λόγος είναι η αγάπη για το άθλημα. Η συντριπτική πλειοψηφία παιχτών σε αυτή τη κατηγορία δε βλέπει το μπάσκετ επαγγελματικά γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να επενδύσει πάνω σε αυτό. Τι εννοώ; Ότι οι απολαβές είναι τόσες ώστε να μπορείς να ζήσεις όσο ασχολείσαι με το μπάσκετ κ όχι να σου εξασφαλίσει το μέλλον. Πως να δεις άρα επαγγελματικά κάτι που του χρόνου ίσως να μη σου προσφέρει τόσα όσα να καλύψεις τις ανάγκες σου;

Τρανό παράδειγμα της αγάπης για το άθλημα σε μια κατηγορία έχει επαγγελματικές απαιτήσεις, αλλά όχι απολαβές, είναι το Παγκράτι που συνεχίζει χωρίς κανένα οικονόμο όφελος!

Θα μπορούσα να γράψω πολλούς λόγους αλλά θα κλείσω με αυτόν που είναι ο πιο σημαντικός από τη μεριά του φιλάθλου. Δεν είναι όπως η Α1 ένα πρωτάθλημα τεσσάρων ταχυτήτων (δλδ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ΑΕΚ- Άρης-ΠΑΟΚ, Κολοσσός,κτλ-υπόλοιπες ομάδες) αλλά ένα πρωτάθλημα (δε θα γίνω ρομαντικός για να πω μια) δυο ταχυτήτων το πολύ! Όλες οι αναμετρήσεις είναι αμφίρροπες, ειδικά για τους πρωτοπόρους όταν παίζουν μακριά από την έδρα τους. Βλέπουμε φέτος ο Ηρακλής δεν κερδίζει πουθενά εύκολα, σε οποιοδήποτε βαθμολογική θέση είναι ο αντιπαλος. Ο Φάρος που έχει έμπειρους παίχτες έχει κάνει ήττες εκτός προγράμματος. Και βέβαια υπάρχουν οι όμορφες εκπλήξεις του πρωταθλήματος όπως ο Εθνικός και το Ψυχικό που δείχνουν ότι μια καλή παρέα και μια σωστή χημεία μπορεί να κάνει θαύματα,κάτι που αναλύσουμε στον επόμενο blog.

Καλη αρχή σε μένα και καλό τελείωμα της μπασκετικής χρονιάς σε όλους.

Καλη ανάσταση!

Νίκος Κόκκαλης
Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μόλις εγκριθεί το σχόλιο σας θα δημοσιευτεί...
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια προσβλητικά,
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια απο τους γνωστούς - άγνωστους που προσπαθούν να "μειώσουν" την εικόνα της σελίδας μας...

Digital Clock + Date

Αρχειοθήκη ιστολογίου