Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017

Αντρικό στα «Σαλόνια», υποδομές στα... αλώνια!

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε στο ντέρμπι από τον Φάρο Κερατσινίου και μπήκε σε… περιπέτειες σχετικά με την απευθείας άνοδο στην Α1, όμως αυτό δεν μειώνει την καλή του πορεία. Από πέρυσι όταν η ομάδα βρέθηκε από τη Β’ Εθνική στην Α2, γίνονται διαρκή βήματα προόδου και φέτος έχουν αποκτηθεί παίκτες μεγάλου επιπέδου. Όμως, ένας αντικειμενικός παρατηρητής δεν μπορεί να μην προβληματιστεί με τις… αυτοκαταστροφικές τάσεις στις υποδομές!
Ό,τι “χτίστηκε” με τόσο κόπο ορισμένων ανθρώπων στις προηγούμενες δεκαετίες, όπου βγήκαν παίκτες-σύμβολα και συνεχίστηκε με εξαιρετικά υψηλές προδιαγραφές την τελευταία δεκαετία, όπου ο Ιστορικός βρισκόταν μόνιμα στην ελίτ των αναπτυξιακών ηλικιών, αρχίζει πλέον να καταρρέει μετά από λάθος χειρισμούς. Αρκετοί γονείς έχουν επικοινωνήσει μαζί μας και ο προβληματισμός τους είναι έντονος!!!
Στα μέσα Οκτωβρίου πάρθηκε μια περίεργη απόφαση, καθώς είδαν την πόρτα της εξόδου 16 προπονητές από τις ακαδημίες του συλλόγου και δεν αντικαταστάθηκαν από ίσο αριθμό συναδέλφων τους. Αυτό είχε ως συνέπεια να αλλάξουν τα ωράρια των προπονήσεων και να υπάρξει ελλάττωση των ωρών προπόνησης.
Από τα Χριστούγεννα και μετά μαθαίνουμε πως έχουν αποχωρήσει αρκετά μικρά παιδιά από την ομάδα και η συρρίκνωση που παρατηρείται στην αρχική δύναμη είναι κάθε άλλο παρά αμελητέα. Μάλιστα, όπως μας καταγγέλλουν πατεράδες, δεν λείπουν οι διαπληκτισμοί με κάποιους εκ των υπευθύνων.
Φυσικά δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αδικήσουμε τη δουλειά κάποιων εκ των νέων προπονητών, οι οποίοι δουλεύουν σωστά, αλλά η γενική εικόνα δεν είναι αντάξια προηγούμενων ετών και το βασικό ερώτημα που τίθεται, είναι γιατί θα “ξηλωθεί” τόσο απότομα ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα υποδομών στο ελληνικό μπάσκετ.
Φέτος, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ο Πανιώνιος θα απουσιάσει από τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων, καθώς νικήθηκε από τον Ολυμπιακό! Και μιλάμε για μια ομάδα, η οποία πάντα είχε εκπρόσωπο και συνήθως και στις δύο ηλικιακές κατηγορίες. Οι τρεις πανελλήνιοι τίτλοι “μιλούν” από μόνοι τους, για να μην αναφερθούμε και στους άπειρους ταλαντούχους παίκτες οι οποίοι ξεκίνησαν να παίζουν μπάσκετ στην… Πλατεία και στη συνέχεια άφησαν το στίγμα τους σε υψηλό επίπεδο!
Ο Ίωνας Βαρουξάκης έχει κάνει πολλά για την ομάδα της Νέας Σμύρνης και σίγουρα έχει επενδύσει πολλά. Όπως προαναφέραμε, το αντρικό είναι σε υψηλό επίπεδο και προσπαθεί να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Όμως, η καμπύλη ανάπτυξης της υποδομές, σε σχέση με την επιτυχία της πρώτης ομάδας είναι δυσανάλογη και όχι απλά δεν την ακολουθεί, αλλά κάνει… πισωγύρισμα. Ο σφυγμός όσων αγαπούν την ομάδα είναι άλλος και δεν έχει γίνει αντιληπτός στον βαθμό που θα έπρεπε….
Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μόλις εγκριθεί το σχόλιο σας θα δημοσιευτεί...
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια προσβλητικά,
-Δεν θα εγκριθούν σχόλια απο τους γνωστούς - άγνωστους που προσπαθούν να "μειώσουν" την εικόνα της σελίδας μας...

Digital Clock + Date

Αρχειοθήκη ιστολογίου