Ίκαρος Καλλιθέας: Ο «αυτοκράτορας» της ΕΣΚΑΝΑ

Αχιλλέας Μαυροδόντης

Ο Ίκαρος Καλλιθέας για ακόμα μια φορά πήρε κατέκτησε το πρωτάθλημα εφήβων της ΕΣΚΑΝΑ, παίρνοντας της πρόκριση για την τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως τα τελευταία 12 χρόνια έχει σταθερή παρουσία στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος, είτε στο εφηβικό, είτε στο παιδικό. Στο εφηβικό μάλιστα έχει 7 συμμετοχές σε 9 χρόνια, όντας η ομάδα που σχεδόν μόνιμα, εκπροσωπεί την ΕΣΚΑΝΑ στο θεσμό αυτόν.

Παρόλα αυτά, η ομάδα της Καλλιθέας δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα,  είναι όμως σταθερά στην «ζώνη των μεταλλίων», έχοντας πολλές δεύτερες και τρίτες θέσεις.

Παρά το γεγονός αυτό, των πολλών συμμετοχών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα δηλαδή, το βασικό μέλημα της ομάδας του Ικάρου είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι διεθνείς που έχει ακόμα και τώρα στις τάξεις του, αλλά ούτε και εκείνοι που έχουν φορέσει τη φανέλα του κατά το παρελθόν, ενώ κάθε χρόνο τα κλιμάκια της Εθνικής έχουν στις τάξεις τους κάποιο παίκτη από την ομάδα της Καλλιθέας.

Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις των Λαρετζάκη (Κολοσσός Ροδου), Κωσταντινίδη (Αρκαδικός), Τολιόπουλου (Ολυμπιακός), αλλά και πολλών άλλων που αυτή τη στιγμή μεγαλουργούν στην Α1 αλλά και στην Α2, έχοντας περάσει από τον Ίκαρο κατά το παρελθόν.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι εμφανείς και στο αντρικό τμήμα, που αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική, έχοντας κατά κύριο λόγο παιδιά βγαλμένα μέσα από τα «σπλάχνα» της ομάδας.

Ο Ίκαρος, παρά το γεγονός πως ο Δήμος της Καλλιθέας δεν βοηθάει όσο θα ήθελαν οι άνθρωποι της ομάδας, απαριθμεί αυτή τη στιγμή περίπου 280 παιδιά στις ακαδημίες του, με τον αριθμό αυτόν να ανεβαίνει διαρκώς τα τελευταία χρόνια.