ΑΕΝΚ: Γκάρετ ο “εκλεκτός”!!!

Σπουδαία ομάδα “χτίζει” η ΑΕΝΚ, που σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται να κάνει δικό της τον Αμερικανό σέντερ, Ντάριους Γκάρετ!
Προερχόμενος από το κολέγιο Ρίτσμοντ, όπου είχε υψηλές… πτήσεις, ο 23χρονος παίκτης έκανε πέρυσι την πρώτη του ευρωπαϊκή απόπειρα στην Ελβετία και αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος με την Φρίμπουργκ.
Πρόκειται για παίκτη με εντυπωσιακά σωματικά και αθλητικά προσόντα, που “σκεπάζει” το καλάθι και κάνει πραγματικά τη διαφορά στην άμυνα. Η έφεσή του στα κοψίματα και στα ριμπάουντ είναι εντυπωσιακή, ενώ μπορεί να τελειώσει με επιτυχία αρκετές φάσεις στην επίθεση. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πρώτος μπλοκέρ στην ιστορία του κολεγίου του.
Ο προπονητής της ΑΕΝΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, μελέτησε αρκετά την αμερικανική αγορά και κατέληξε στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς πραγματικά πληροί τις προδιαγραφές του, όντας συν τοις άλλοις νεαρός σε ηλικία και φιλόδοξος.
Ο Γκάρετ είχε πέρυσι 32 συμμετοχές στο ελβετικό πρωτάθλημα με μέσο όρο: 7.8 πόντους (58% στις βολές, 63% στα δίποντα), 8.1 ριμπάουντ και 2.5 (!!!) κοψίματα. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι προχωρημένες και πολύ δύσκολα θα αλλάξουν τα δεδομένα.
Νίκος Βαγγέλης