ΑΕΝΚ – ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: This is basketball!!!

12:31 π.μ. | = 0 | Α2 |

Το μπάσκετ είναι εδώ και συνεχίζει να μας προσφέρει μεγάλες στιγμές και δυνατές συγκινήσεις. Το παιχνίδι της ΑΕΝΚ με τον Φιλαθλητικό, που έκρινε την άνοδο στην Α1, ήταν συγκλονιστικό και το γεγονός πως κρίθηκε στην τρίτη παράταση μιλάει από μόνο του.

Δύο ισοδύναμες ομάδες, “έτρωγαν σίδερα” για 55 λεπτά και έδειξαν πως δεν υπάρχει μόνο η… βιτρίνα, όπως πολλοί κακώς νομίζουν. Το πρωτάθλημα της Α2 είναι συναρπαστικό, στελεχωμένο με σπουδαίους παίκτες και ανταμείβει το πιστό και… εξαρτημένο κοινό που το παρακολουθεί κάθε χρόνο.
Η άνοδος κρίθηκε στην τριπλή ισοβαθμία, με την ΑΕΝΚ και τα Τρίκαλα να παίρνουν τα εισιτήρια για τα μεγάλα σαλόνια και τον Φιλαθλητικό να πληρώνει ουσιαστικά την ευρείας έκτασης ήττα στη θεσσαλική πόλη.
Η… μαγεία της Α2 συνεχίζεται και θα συνεχίσει να υπάρχει, παρότι οι ιθύνοντες του ελληνικού μπάσκετ δεν δίνουν την προβολή που θα έπρεπε. Σίγουρα, η τηλεοπτική κάλυψη κάποιων αγώνων ήταν ένα καλό βήμα, όμως θα χρειαστούν κι άλλα. Επιστρέφοντας στα του σημερινού ντέρμπι, μακάρι να ‘χαμε… χίλια μάτια να θαυμάζουμε αυτή τη μεγάλη μονομαχία που έλαβε χώρα σήμερα. Την απολαύσαμε και περιμένουμε κι άλλα ανάλογα παιχνίδια τη νέα χρονιά… This is basketball!!!
Νίκος Βαγγέλης