ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: “Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απαιτεί…”

Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση που είχε εκδώσει αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης, της διεύθυνσης του ΟΑΚΑ, αλλά και της αστυνομίας για θέματα ασφαλείας στην έδρα του, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επανέρχεται με νέα ανακοίνωση και απαιτεί… δράση. 

Οι «πράσινοι» κάνουν λόγο για τη μη χρήση τουρνικέ, που θα αποτρέψει την εισβολή τσαμπατζήδων στο γήπεδο και ξεκαθαρίζουν πως αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, η διοίκηση της ομάδας θα κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων για τη ζημιά που υφίσταται. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει την απορία και κυρίως την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού και το ΔΣ του ΟΑΚΑ κωφεύουν για τα τόσο σημαντικά ζητήματα τα οποία τους θέσαμε σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις κι επιστολές μας, τόσο πρόσφατα όσο και κατά το παρελθόν. 

Το γεγονός ότι δεν μας έχει παραχωρηθεί το σύστημα των τουρνικέ για κατάλληλη χρήση- παρά τις διαρκείς οχλήσεις μας προς τους υπευθύνους- είναι κάτι που εξακολουθεί να μας προκαλεί απορία όταν έχουν υπογραφεί ακόμα και συμβάσεις εδώ και χρόνια! 

Οι υπεύθυνοι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σε κάθε αγώνα, κάνουν ό,τι καλύτερο προκειμένου να είναι ασφαλείς οι φίλαθλοι στο γήπεδο, να αντιλαμβάνονται το σεβασμό μας αλλά και να διεξάγονται οι αγώνες μας μέσα στα νομικά πλαίσια. 

Παρά τις προσπάθειές μας όμως, καταφέρνουν και διεισδύουν στο ΟΑΚΑ άνθρωποι χωρίς εισιτήριο με αποτέλεσμα αφενός μεν να δυσκολευόμαστε να εγγυηθούμε για την ομαλότητα (από τη στιγμή που είναι ανεξέλεγκτοι) αφετέρου δε να προκαλείται οικονομική ζημιά στην εταιρεία μας. Εκτός φυσικά από το γεγονός ότι δεν διασφαλίζεται η νομιμότητα όταν- χωρίς να ευθυνόμαστε εμείς- εξισώνονται ο άνθρωπος που αγοράζει το εισιτήριο του και ο «τσαμπατζής». 

Παρότι έχουμε θέσει τόσο σημαντικά ζητήματα, αντιμετωπίζουμε την προκλητική αδιαφορία του Υφυπουργού κ.Ανδριανού, της ΓΓΑ αλλά και του ΔΣ του ΟΑΚΑ. Η ουσία είναι ότι παραμονή ενός αγώνα όπου αναμένεται πλήθος κόσμου και πάλι (με την πρωταθλήτρια Ιταλίας, Αρμάνι Μιλάνο, την Παρασκευή 7/11 και ώρα 9.45μ.μ) είμαστε αναγκασμένοι να ανεχτούμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση, που δεν προκαλέσαμε κι ενώ επιδιώκουμε διαρκώς να βρούμε λύση, μας αντιμετωπίζουν με αδιαφορία. 

Για μια ακόμα φορά ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανταπόκριση όσων αρνούνται να συνεργαστούν ώστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να επιτευχθούν τα… αυτονόητα. 

Ελπίζουμε στην καλή συνεργασία με την Αστυνομία η οποία άλλωστε λαμβάνει ανταποδοτικά χρηματικά οφέλη για την παρουσία των δυνάμεών της στο γήπεδο. 

Επειδή απ’ ότι φαίνεται η νομική οδός αποτελεί μονόδρομο, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της και θα κινηθεί κατά παντός υπευθύνου για την υλοποίηση των αιτημάτων της, την αποκατάσταση της ζημίας που υφίσταται και την διεκδίκηση των διαφυγόντων κερδών της. 

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν θεωρεί… πολυτέλεια αλλά ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ το να διασφαλίσει την επένδυσή της, την ασφάλεια του κόσμου αλλά και τη διεξαγωγή των αγώνων μέσα στα νομικά πλαίσια. 

Κι επ’ αυτών δεν διαπραγματεύεται, δεν αδιαφορεί, αλλά ΑΠΑΙΤΕΙ».