Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης στο basketworld.gr: “Μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ”

Ο ΠΑΟΚ επενδύει στα δικά του ταλέντα και ο Σούλης Μαρκόπουλος προώθησε στην πρώτη του ομάδα τον Αλέξανδρο Βαρυτιμιάδη. Ο νεαρός πάουερ φόργουορντ είχε εντυπωσιακή παρουσία στο εφηβικό τμήμα του συλλόγου και ο χεντ κόουτς του “Δικεφάλου του Βορρά” τον πιστεύει πολύ. Εξάλλου, το ταλέντο του είναι πλούσιο και αναμένεται να δώσει σημαντικές λύσεις από φέτος.
Ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης μίλησε στο basketworld.gr για την απόφασή του να υπογράψει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους στόχους του εν όψει της προσεχούς σεζόν…

Υπέγραψες το πρώτο σου επαγγελματικό συμβόλαιο. Πώς νιώθεις γι αυτό;


Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που θέλησαν να με κρατήσουν στην οικογένειά τους. Χαίρομαι για την πρόταση που μου έκανε ο ΠΑΟΚ, γιατί είναι ένας μεγάλος σύλλογος και για εμένα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να δουλέψω σε ρυθμούς Α1 και να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο. Νιώθω πολύ περήφανος που πραγματοποιήθηκε ο ένας από τους δύο στόχους που είχα θέσει όταν ξεκίνησα το μπάσκετ , είναι μεγάλη τιμή για εμένα που με πίστεψε ένα τόσο μεγάλο σωματείο και μου έδωσε κάτι που το ήθελα πολύ: ένα συμβόλαιο ..

Τι σημαίνει για σένα που θα φορέσεις μια τόσο βαριά φανέλα;


Είναι μεγάλη μου τιμή όπως και όλων των παιδιών που θα αγωνιστούν την επόμενη χρόνια στην ομάδα να παίζουν σε μια ομάδα με τόσο βαρύ όνομα. Ξέρω πως πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα με εξαιρετικούς φιλάθλους, που έχει τις δυνατότητες να κερδίσει πολλά παιχνίδια. Γι αυτό αποδέχτηκα την πρόταση.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για τη νέα σεζόν τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο;


Πρώτα από όλα, θέλω να πραγματοποιηθούν οι στόχοι της ομάδας. Θα είναι σαν αν έχω πετύχει κι εγώ τους δικούς μου. Οι στόχοι οι οποίοι έχω θέσει εγώ στον εαυτό μου είναι να δουλεύω καθημερινά όσο πιο σκληρά γίνεται και να κερδίσω κάποια στιγμή την εμπιστοσύνη του προπονητή μου. Θέλω να κερδίσω όσο περισσότερα μπορώ την χρόνια που μας έρχεται. Είναι μια πολύ κρίσιμη χρόνια για εμένα στην οποία πρέπει να αποδείξω ότι αξίζω αυτό που μου έδωσε ο ΠΑΟΚ.

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Σούλη Μαρκόπουλο;


Ο coach Σουλης είναι ένας προπονητής που σέβομαι πολύ , μας δουλεύει πολύ και ξέρει πως να χειρίζεται της πεσμένες ψυχολογίες μετά από δύσκολες ήττες που πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο για έναν προπονητή, αυτό έχει πολλά χρόνια στην Α1 και είναι ένας απο τους καλύτερους προπονητές που έχει βγάλει η χώρα μας, είναι μεγάλη μου τιμή που θα συνεργαστώ με ένα τόσο μεγάλο όνομα και με μια τόσο μεγάλη ιστορία την οποία έχει ο coach Σούλη.
Νίκος Βαγγέλης

Ο Αλέξανδρος Βαρυτιμιάδης