Απόλυτο σοκ!

Του Κώστα Ευαγγελόπουλου

Πρέπει πραγματικά να περάσουν μερικά λεπτά για να συνειδητοποιήσω τι συνέβη πριν από λίγη ώρα στο Καράκας. Το σοκ είναι πραγματικά μεγάλο καθώς δεν περίμενα ποτέ, αλλά ποτέ πως η Εθνική θα μπορούσε να χάσει το αγώνα με Νιγηρία. Και όμως συνέβη και αυτό.

Και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πήγε περίπατο. Έτσι απλά, σε έναν αγωνα που δείχναμε πως ελέγχαμε απόλυτα, αλλά όσο περνούσε η ώρα γλιστρούσε μέσα από τα χέρια μας. Το γαμώτο είναι πως η συγκεκριμένη Εθνική ομάδα έχει πραγματικά πολύ μεγάλες δυνατότητες και αυτό σου προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη πίκρα.

Δε γίνεται ρε γαμώτο να χάνεις από τη Νιγηρία. Να πως ό,τι μας έκανε βουντού αυτός ο τυπάκος που είχαν στον πάγκο για προπονητή; Διόλου απίθανο. Να πω πως οι ρέφερι πρέπει να πάνε γραμμή για οφθαλμίατρο αφού δεν είδαν το καραμπινάτο φάουλ που έγινε στο τέλος στον Βασίλη Σπανούλη; Τι να πω; Σίγουρα ο εφησυχασμός παικτών και πάγκου όταν προηγηθήκαμε με διαφορά δέκα τριών πόντων στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στοίχισαν στην Εθνική. Το ίδιο ισχύει και για τις χαμένες βολές και τα ριμπάουντ. Να καθίσεις τώρα και να κάνεις κριτική για το τι έφταιξε προκειμένου να χάσει η Εθνική από μία ομάδα που αποτελείται από παίκτες που έχουν απλά αθλητικά προσόντα; Το ματσάκι στην επανάληψη χάθηκε στην άμυνα. Στις λάθος επιλογές. Αυτό τίποτα άλλο.

Εξακολουθώ να πιστεύω πως η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολύ ταλέντο και ότι αυτή η αποτυχία (γιατί είναι τεράστια αποτυχία) είναι απλά μία κακή παρένθεση.