ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΕΡΟΣ: “Σαν λιοντάρι στο κλουβί”

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 | 3:19 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : Β’ΕΘΝΙΚΗ , ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ |Μετά από ένα συγκλονιστικό πρωτάθλημα στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής, η Ένωση Ιλίου δεν αποδείχτηκε συνεπής στο… ραντεβού της με το τρένο της παραμονής και επιστρέφει στην Γ’ Εθνικής. Ο Βαγγέλης Γκέρος αποτέλεσε ένα από τα “βαριά χαρτιά” στο ρόστερ της αθηναϊκής ομάδας, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες, καθώς όπως τόνισε στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, ο χρόνος συμμετοχής του ήταν ελάχιστος.

Παρόλα αυτά έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αποφευχθεί ο υποβιβασμό, κάτι που δεν επιτεύχθηκε. Ο δυναμικός σέντερ μίλησε επίσης για την φετινή Β’ Εθνική, τον Κόροιβο, αλλά και το πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστούν αρμονικά οι μπασκετικές με τις οικογενειακές υποχρεώσεις…

Πώς ήταν η φετινή σου χρονιά στην Ένωση Ιλίου;

Η φετινή χρονιά στην Ένωση Ιλίου μπασκετικά μπορώ να πω ότι δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μενα! Δεν μπορούσα να κάνω και πολλά, διότι ο χρόνος συμμετοχής μου ήταν ελάχιστος. Προσπαθούσα να κάνω ό,τι μπορούσα για την ομάδα. Κι εγω θα ήθελα να σκοράρω περισσότερο και να κάνω περισσότερα. Ωστόσο, από εμένα η ομάδα χρειαζόταν άλλα πράγματα. Στεναχωρήθηκα πολύ για τη μη επίτευξη των στόχων. Σημασία για μένα είχε να μην κοιτάζουμε το προσωπικό όφελος, αλλά αυτό της ομάδας!Ένιωθα σαν λιοντάρι στο κλουβί. Κατά τ’ άλλα τηρήθηκαν οι σωστές ισορροπίες μεταξύ συμπαικτών και διοικητικών!

Γιατί δεν καταφέρατε να σωθείτε;
Η μη παραμονή της ομάδας στην κατηγορία οφείλεται σε δυο λόγους!ο πρώτος κ ο βασικός ήταν η παραίτηση του προπονητή που έστησε την ομάδα εξαρχής,απο την πρωτη κιόλας αγωνιστική κ ο δεύτερος ήταν η έλλειψη χημείας συμπαικτών και των εκάστοτε προπονητών μεταξύ όλων! Παρόλα τα ατυχή αποτελέσματα, η διοίκηση ήταν πολύ σωστή απέναντί μας και την ευχαριστώ πολύ γι αυτό.

Σας επηρέασαν και σε τι βαθμό οι πολλές αλλαγές προπονητών; 

Οι συνεχείς αλλαγές δημιούργησαν την έλλειψη σταθερότητας στη φιλοσοφία της ομάδας! Οι ιδέες, οι απόψεις πιστεύω διέφεραν απο προπονητή σε προπονητή με αποτέλεσμα την μη αφομοίωση των παραπάνω σε μας τους παίκτες!

Ποιες είναι οι σκέψεις σου για την επόμενη μέρα της καριέρας σου;
Άγνωστο! Η πορεία θα δείξει όπως τα φέρει ο χρόνος κ η τύχη… Ο καθένας θέλει το κάτι παραπάνω και μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί στα μπασκετικα δρώμενα!!!

Πώς ήταν το επίπεδο της φετινής Β’ Εθνικής;
Ανταγωνιστικό, απρόβλεπτο, δύσκολο και γεμάτο εκπλήξεις! Ήταν μια περίεργη χρονιά με μεγάλες ανατροπές κι εναλλαγές συναισθημάτων!

Η πρώην σου ομάδα (Κόροιβος), κέρδισε την άνοδο στην Α1. Το περίμενες;
Φυσικά. Θα ήταν έκπληξη αν δεν ανέβαινε στην Α1 με τέτοιο δυναμικό παικτών και τόσο υπέροχο κόσμο. Μεγάλο μερίδιο αξίζει και στους προπονητές της ομάδας, Βασίλη Νιπεργιάλη, Παναγιώτη Ανδρουτσόπουλο. Συγχαρητήρια!!!

Πώς μπορείς να συνδυάζεις την μπασκετική καριέρα, με τις οικογενειακές σου υποχρεώσεις;
Είναι δύσκολο, αλλά αισθάνομαι τυχερός που έχω δίπλα μου μια εξαιρετική σύζυγο, η οποία αποδεικνύει κάθε μέρα το πόσο καλή μητέρα είναι! Αυτό μου λύνει τα χέρια και με βοηθάει να συγκεντρώνομαι στις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μου!

ΠΗΓΗ: superbasket.gr