Βρε τον… άμπαλο τον Ουκιτς

Του Μιχάλης Σταμουλάκη

Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη στο Κάουνας και έκανε το πολύ μεγάλο βήμα για την πρόκριση του στους “8” της Ευρωλίγκα. Οι πράσινοι ευτύχησαν να δουν δίπλα στον Διαμαντίδη παίκτες που σε κρίσιμες στιγμές με την απόδοση τους έδειξαν ικανοί να φορούν αυτήν την φανέλα.

Είχαμε καταντήσει γραφικοί να υπερασπιζόμαστε τον Ούκιτς στην διάρκεια της πρώτης φάσης. Η συνεχής αρνητική αναφορά στο όνομα του επισκίαζε ακόμα και εμφανίσεις με σούπερ άμυνα και ασίστ σε παιχνίδια, κυρίως επειδή η ατολμία του στην επίθεση έκανε μπαμ από μακριά. Η μετάλλαξη του αυτή προς το καλύτερο σίγουρα τυχαία δεν μπορεί να είναι.
Ναι μεν η απόδοση του και ο τίτλος του MVP στον τελικό με τον Ολυμπιακό έδωσε στον διεθνή Κροάτη την απαιτούμενη ψυχολογία που χρειάζεται αλλά είναι φανερό ότι έχει δουλέψει μαζί του στην προπόνηση όλο το τεχνικό τιμ και τα αποτελέσματα φαίνονται στο παρκέ. Πιο ώριμος από ποτέ έχει εκμηδενίσει σχεδόν τα γνωστά…. παλαβά που έκανε και μακάρι για την ομάδα με την απόδοση του να κάνει τη συζήτηση περί απόκτησης ενός ακόμη γκαρντ να φαντάζει μακρινή.Ο Λάσμε γνωστός στην άμυνα με τα πάνω και τα κάτω του στην επίθεση αλλά πάντα πολύτιμη μονάδα όπως και ο Μπράμος.Ο Γκιστ καταπληκτικός σε άμυνα και επίθεση και αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο ότι εκτός από τα χρήματα σε μια ομάδα παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο το κλίμα και πόσο σημαντικό θα κάνεις ένα παίκτη να νιώσει σε αυτή. Αρκεί να βλέπατε ένα ματς του Γκιστ στην Μάλαγα που η φιλολογία για την απόδοση του και τις σχέσεις του με τον Ρέπεσα ήταν σε καθημερινή βάση το θέμα συζήτησης στην πόλη της Ανδαλουσίας και πως παίζει στον Παναθηναϊκό. Το πάθος και την αφοσίωση που δείχνει τώρα σε σχέση με την παρουσία του στην Ισπανική ομάδα.Ο Τσαρτσαρής αν και εξακολουθώ να διαφωνώ με την χρονική παρουσία του στο παρκέ θεωρώντας ότι είναι υπερβολικά μεγάλη ήταν θετικός και σε κρίσιμα σημεία έδωσε λύσεις.

Εν τέλει ο Παναθηναϊκός πέτυχε μια σπουδαία νίκη όχι μόνο για την βαθμολογικής της αξίας αλλά και για το γεγονός ότι οι πράσινοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από την αρχή και ήταν ένα παιχνίδι που απαιτούσε γερά νεύρα και ψυχή κάτι που οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη έδειξαν ότι διαθέτουν.