Β’ ΕΘΝΙΚΗ: Υποβιβάζονται δυο αντί για τέσσερις από τον Βορρά

Αν κάποιος δει γεωγραφικά τους δυο ομίλους της Β’ Εθνικής και κοιτάξει συγκεκριμένα προς τον Βορρά, θα δει τρεις ομάδες που μόνο στην Βόρεια πλευρά της Ελλάδας δεν ανήκουν.

Συγκεκριμένα το Αιγάλεω, το Μαρούσι και ο Ιωνικός ΝΦ αναγκάστηκαν να αγωνιστούν σε αυτό τον όμιλο καθώς οι ομάδες του Νότου υπερίσχυαν ξεκάθαρα σε αριθμό.

Ωστόσο σύμφωνα με νέα τροπολογία που αναμένεται να φέρει στο φως η ΕΟΚ, και έπειτα από αίτημα των ομάδων, κυρίως του Βορρά, από τον εν λόγω όμιλο θα υποβιβαστούν 2 αντί 4 ομάδων, ενώ τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στο Νότο, με τις ομάδες που θα υποβιβάζονται στην Γ’ Εθνική να είναι τέσσερις.

Αυτό γίνεται για να γίνει μια πιο ισότιμη κατανομή στους δυο ομίλους, αν και το μπέρδεμα δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς κανείς δεν ξέρει αν θα ανέρθει στην Α2 η ομάδα του Βορρά από το μπαράζ με αυτή του Νότου, και πόσες ομάδες του λεγόμενου Βορρά θα υποβιβασθούν από την Α2.

Η ΕΟΚ για μια ακόμα φορά καλείται να βελτιώσει την προχειρότητα με την οποία προχώρησε σε αυτή την κατανομή, δηλαδή Βορράς και Νότος, η οποία έχει μαι λογική στην εποχή της οικονομικής κρίσης, να αποφεύγουν οι ομάδες τις μεγάλες μετακινήσεις από τη στιγμή που λιγόστεψαν τα οδοιπορικά.

Αλλά φέτος, Αιγάλεω, Μαρούσι και Ιωνικός ΝΦ μόνο κάτι τέτοιο δεν αποφεύγουν….

Θωμάς Κυρίτσης