ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΚΚΟΣ “Ελάτε να τα βρούμε”

3:10 μ.μ. | = 0 | ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ |

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος ουσιαστικά προανήγγειλε την αποχώρηση της ομάδας από το ΟΑΚΑ, ο Sentra 103,3 και η εκπομπή «Διπλός Εσπρέσο» επικοινώνησε με τον πρόεδρο, Πέτρο Γαλακτόπουλο και τον διευθυντή του Δ.Σ του ΟΑΚΑ, Βασίλη Κάκκο, προκειμένου να ρίξουν φως στην διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών.Η πλευρά του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα έξωσης και πως δεν είναι λύση η οδός των δικαστηρίων.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πέτρος Γαλακτόπουλος

Σχετικά με τη σύμβαση των «πράσινων»:«Τα χρήματα αυτά είναι απαιτητά εδώ και μια τετραετία. Δεν μπορώ να κουρεύω εγώ δάνεια ή τα χρέη της πολιτείας. Η σύμβαση του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό έχει λήξει εδώ και τέσσερα χρόνια. Ξαφνικά και ενώ δεν έχουμε συμβόλαιο μας λένε ότι τους χρωστάμε λεφτά. Όταν τους είπαμε να έρθουν να δούμε πόσα χρωστάμε δεν ήρθαν»Για το ποσό που χρωστάει η ΚΑΕ: «Στα πλέι οφ είπαμε στον κ. Γιαννακόπουλο: «Ελάτε κ. Πρόεδρε να λύσουμε τους λογαριασμούς μας, αρκεί όμως να αποσύρετε την επιστολή». Πράγμα που δεν έγινε. Νομικά, δεν γίνεται μία ομότυπος εταιρία να πάρει μια ανώνυμη. Οπότε είπαμε, ελάτε να εξοφλήσετε το χρέος, το οποίο είναι 670.000 ευρώ και αφορά την περίοδο 2012-2013. Αυτό το υπόλοιπο δεν είχε κανονιστεί εδώ και τέσσερα χρόνια»Για το ποσό ενοικίασης του ΟΑΚΑ: «Τους προτείναμε να έρθουν και να παίξουν τη νέα σεζόν και να αποπληρώνουν το υπόλοιπο έναντι και αν κερδίσουν το δικαστήριο, να τα πάρουν όλα πίσω. Εμείς θέλουμε αυτό το ποσό που τους είπαμε συν τον Φ.Π.Α Αυτοί είναι κανονισμοί του ΟΑΚΑ. Εγώ δεν μπορώ να πω αν η τιμή πρέπει να πέσει ή όχι. Η τιμή ενοικίασης για το ΟΑΚΑ είναι σταθερή. Τις τιμές τις έχει θέσει η πολιτεία. Ο διευθυντής ξέρει καλύτερα και περισσότερα για το θέμα αυτό»Για την μη υπογραφή νέας σύμβασης: «Μόλις τελείωσε η σεζόν 2011-2012 είπαμε να φτιάξουμε καινούρια σύμβαση. Δεν θυμάμαι αν το ποσό προ τετραετίας είναι ίδιο με το τωρινό. Δεν υπάρχει έξωση από πλευράς ΟΑΚΑ. Φυσικά και θα κινηθούμε νομικά για το θέμα. Αν φύγει ο Παναθηναϊκός από το ΟΑΚΑ θα γίνει κάτι άλλο. Δεν έχουμε στο μυαλό μας κάτι συγκεκριμένο, αλλά την απόφαση θα την πάρουμε μόλις κλείσει το θέμα με τον Παναθηναϊκό»

Κάκκος: «Δεν υπάρχει σύμβαση»

Ο Βασίλης Κάκκος, από την πλευρά του, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας πως «σέβεται την συνεργασία του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια», ενώ κάλεσε τον Παναθηναϊκό «να πάει με επιτελείο ώστε να κάνουν μαζί την ανάλυση των χρεώσεων που επιβάλει το ΟΑΚΑ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Κάκκος στον Sentra 103,3

Για την απάντηση του ΟΑΚΑ στην ανακοίνωση του Παναθηναϊκού: «Η όποια απάντηση θα υπάρξει μετά το αυριανό διοικητικό συμβούλιο. Ουσιαστικά το μοναδικό θέμα μεταξύ ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκού είναι μισθωτικό. Διαχρονικά τιμούμε και σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό σαν σύλλογο, που είναι ένας εκ των πιο συχνών χρηστών των ολυμπιακών εγκαταστάσεων»Στη συνέχεια έκανε μια ανάλυση των όρων της συνεργασίας των δύο πλευρών: «Είναι μια σύνθετη μισθωτική σχέση. Σε έναν αγώνα το ΟΑΚΑ παίρνει 15% από εισιτήρια και διαφημιστικές πινακίδες. Το ΟΑΚΑ δεν επιβάλει το πόσους υπαλλήλους θα συνεισφέρει στην τέλεση ενός αγώνα. Υπάρχει το κομμάτι που αφορά τους αγώνες, αλλά και αυτό των προπονήσεων. Τον χειμώνα υπάρχει ανάγκη φυσικού αερίου, του οποίου τα έξοδα μοιράζονται μεταξύ ΟΑΚΑ και Παναθηναϊκού»Για την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς το ΟΑΚΑ: «Η κρατική χρηματοδότηση, από τα 22 εκατομμύρια που ήταν 2009, φέτος είναι μόλις εννέα. Φέτος, οι δαπάνες από τα 33 εκατομμύρια ευρώ έχουν πέσει στα 14. Το ΟΑΚΑ δεν έχει στόχο να λειτουργήσει εις βάρος του Παναθηναϊκού. Δεν θέλουμε να έχουμε κέρδος εις βάρος του Παναθηναϊκού»Για την σύμβαση που δεν έχει υπογραφεί: «Όταν από την ομάδα εκφραζόταν πως αν δεν καταλήξουμε σε κάποια σύμβαση θα συνεχίσουμε με τους ίδιους όρους εμείς δεν είχαμε κάποιο λόγο να υπογράψουμε νέα σύμβαση. Ο Παναθηναϊκός ζητούσε κάποια πράγματα, το ΟΑΚΑ κάποια άλλα και όπως είναι λογικό υπήρχαν διαφωνίες. Από την αρχή της χρονιάς είχαμε μπει σε διαδικασία συζήτησης για τους νέους όρους. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού μας ενημέρωσε πως αμφισβητεί τις χρεώσεις του ΟΑΚΑ. Τις χρεώσεις του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Εμείς καλόπιστα τους είπαμε να έρθουν με το επιτελείο τους και να δεχθούμε μια ανάλυση των χρεώσεων. Η λύση δεν είναι το δικαστήριο. Η συνεργασία μας όλα τα προηγούμενα χρόνια θεωρώ πως ήταν άψογη, ανεξαρτήτως με τα καθημερινά μικροπροβλήματα»

Για τα χρέη άλλων φορέων προς το ΟΑΚΑ: «Αν δεν έχουμε αυτά τα έσοδα θα μεγαλώσει πολύ περισσότερο η τρύπα του ΟΑΚΑ. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις δαπάνες, αλλά όλες οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ δεν μας έχουν δώσει τίποτα μέσα στο 2013. Μας οφείλει ρεύμα ακόμα και το υπουργείο Υγείας. Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχουμε ασκήσει αγωγή διότι μας χρωστάει πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι όμως λύση με το παραμικρό να λέμε πως πάμε στα δικαστήρια»

πηγή…sentragoal.gr