ΓΚΕΡΟΣ: “Ελκυστικό μπάσκετ”

Οι Τιτάνες Παλαμά θέλουν να καθιερωθούν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Βορρά και για να τα καταφέρουν έκαναν την υπέρβαση, βάζοντας στη μηχανή τους τον Βαγγέλη Γκέρο.

Μετά την επιστροφή του στην Α2 για λογαριασμό του Παγκρατίου, είχε προτάσεις ξανά και από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, όμως λόγω οικογενειακών του υποχρεώσεων επέλεξε να παίξει κοντά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Λάρισα, μετακομίζοντας στη γειτονική του Καρδίτσα.

Οι ισορροπίες κοντά στο καλάθι αλλάζουν με την παρουσία του, έδειξε πως ξέρει πού πατάει και πού βρίσκεται. Ο “ελ τόρο’ αναφέρθηκε στη χρονιά που μας πέρασε και στους νέους του στόχους, που θα είναι συνυφασμένοι με τους Τιτάνες…

Πώς ήταν η περσινή εμπειρία στο Παγκράτι;

“Η εμπειρία με την ομάδα του Παγκρατίου ήταν πολύ όμορφη, γιατί γνώρισα πολύ καλούς συμπαίκτες, όπως επίσης ένα αξιόλογο προπονητικό τιμ και διοίκηση αποτελούμενη από ανθρώπους που ήταν δίπλα μας. Βοηθήθηκα σωματικά και μπασκετικά, εμπλουτίζοντας το παιχνίδι μου με καινούργια πράγματα. Θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο του Παγκρατίου για την αγάπη του και τη στήριξη που μας παρείχε στην επιτυχημένη πορεία μας”.

Τι σε έφερε στους Τιτάνες;

“Ήταν μια εύκολη απόφαση διότι οι άνθρωποι της ομάδας με προσέγγισαν με εξαιρετικό τρόπο και έδειξαν πραγματικά πόσο πολύ με ήθελαν. Οι Τιτάνες έχουν γυρίσει σελίδα, πραγματοποιώντας αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους και είμαι χαρούμενος που ο προπονητής και η διοίκηση με επέλεξαν να είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας. Ο κόσμος αγαπάει και στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για το επαρχιακό μπάσκετ. Τους θέλουμε στο γήπεδο και φέτος”.

Βρέθηκες στο στόχαστρο ομάδων από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Ήταν τυχαία η επιλογή σου να μετακομίσεις κοντά στην πόλη σου;

Όχι δεν ήταν καθόλου τυχαία. Η ζωή μου έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου και οι δύο γυναίκες της ζωής μου και γι’ αυτό θέλησα να είμαι κοντά τους. Έτσι, λοιπόν, δεν θα μπορούσα να πω όχι στην προοπτική μιας τόσο καλής και οργανωμένης ομάδας, που βρίσκεται παράλληλα κοντά στον τόπο μου.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

Βασικές μας προτεραιότητες είναι να παίξουμε καλό και ελκυστικό μπάσκετ για να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Όμως, για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, αφομοίωση των συστημάτων και της φιλοσοφίας του τεχνικού τιμ, καθώς όπως είπα και πριν η ομάδα είναι καινούργια και χρειάζεται να γίνει το καλύτερο δυνατό μοντάρισμα.

Κάποιοι σνομπάρουν τη Β’ Εθνική Βορρά, όμως φέτος βλέπουμε κάποιες ομάδες να κάνουν εντυπωσιακές κινήσεις. Ποια είναι η δική σου γνώμη για το επίπεδο της κατηγορίας;

Είναι λάθος να πιστεύεται κάτι τέτοιο, έστω και από μια μικρή μερίδα ανθρώπων. Το επίπεδο είναι υψηλό, με καταξιωμένους παίκτες στα ρόστερ των ομάδων και πιστεύω φέτος θα κινήσει το ενδιαφέρον του κόσμου, λόγω των ποιοτικών αγώνων που θα υπάρχουν.

Πόσο δύσκολο είναι για έναν επαγγελματία αθλητή να συνδυάζει τις επαγγελματικές, με τις οικογενειακές του υποχρεώσεις, ιδίως όταν είναι και πατέρας;

Θα έλεγα ότι ειναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω απασχόλησης πολλών ωρών για προπόνηση και ιδιαίτερης κούρασης όλη τη μέρα, αλλά η αγάπη που τρέφεις για το παιδί σου σε κάνει να ξεπερνάς τα εμπόδια και να του δίνεις τα απαραίτητα εφόδια για να μεγαλώσει σωστά, τόσο στον υλικό, όσο κυρίως στον πνευματικό τομέα. Μαζί με τη σύζυγό μου, με την οποία είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι, προσπαθούμε καθημερινά να δείχνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη και φροντίδα στην κόρη μας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της σεζόν οδεύει προς την ολοκλήρωσή της. Τι ευχή θα ήθελες να δώσεις σε συμπαίκτες σε αντιπάλους;

Εύχομαι σε όλα τα εθνικά και τοπικά πρωταθλήματα της Ελλάδας, οι αθλητές να έχουν πάντα υγεία και οι ομάδες να εκπληρώσουν τους στόχους που έχουν θέσει.