Δεν θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος

Του Κώστα Ευαγγελόπουλου

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό δεν είναι προφανώς εάν ο Αργύρης Πεδουλάκης επέλεξε τα κατάλληλα υλικά. Αυτό είναι δεδομένο. Οι επιλογές του κόουτς ήταν απόλυτα προσεκτικές και η μία ήρθε να συμπληρώσει την άλλη. Δεν χωράει αμφιβολία πως στο ΟΑΚΑ έχει συγκεντρωθεί ένα υλικό που μπορεί οδηγήσει ξανά τον Παναθηναϊκό την κορυφή. Σε αυτή τη φάση οι κυπελλούχοι Ελλάδας δείχνουν πλήρεις χωρίς ακόμη να έχει μπει στην εξίσωση ο Ρόκο Λένι Ούκιτς.
Το ζητούμενο φυσικά δεν είναι μόνο η ποιότητα του έμψυχου υλικού. Η πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για μία ομάδα με μία ντουζίνα νέους παίκτες είναι η εύρεση χημείας. Εκεί, σε αυτό το λεπτό σημείο, θα παιχθεί το φετινό στοίχημα για τον Παναθηναϊκό και τον Αργύρη Πεδουλάκη. Δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς πως για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια και χρόνια ο Παναθηναϊκός έρχεται από πίσω. Κυνηγάει.Όπως δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς πως και ο Ολυμπιακός τα προηγούμενα χρόνια έκανε μεταγραφές και μεταγραφές, έφτιαχνε ομάδες από την αρχή, αλλά το ταμείο έγραφε στην καλύτερη κανένα κύπελλο. Ένα επίσης πολύ σημαντικό στοιχείο για τον Παναθηναϊκό είναι ο κόσμος. Η συμπεριφορά του και η αντίδραση του στην αρχή της σεζόν. Θα παίξει κομβικό ρόλο το συγκεκριμένο στοιχείο και δεν είναι τυχαίο που το ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Αργύρης Πεδουλάκης. Αναφερόμαστε σε ένα φίλαθλο κοινό που τα δέκα πέντε τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει μόνο την κορυφή και τις αλλεπάλληλες επιτυχίες. Και παράλληλα στην άκρη του πάγκου είχε συνηθίσει να βλέπει τον πιο πετυχημένο τεχνικό που έχει περάσει ποτέ από την Ευρώπη. Τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ποια θα είναι η αντίδραση αυτού του κόσμου σε μία, δύο αποτυχίες στην αρχή. Τα προηγούμενα χρόνια ακόμη και στις ήττες στο ΟΑΚΑ το φινάλε του αγώνα έβρισκε τον κόσμο να χειροκροτεί την ομάδα. Πολύ απλά γιατί αυτό το είχε κερδίσει.

Ένα σημαντικό ερωτηματικό όσον αφορά την «επανεκκίνηση» του Παναθηναϊκού είναι αυτό. Έχω την αίσθηση πως η ειδική σχέση του κόσμου με την ομάδα δεν θα χαθεί. Δεν θα κοπεί ο ομφάλιος λώρος παρά τις συντριπτικές αλλαγές προσώπων. Και αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο κερδισμένο στοίχημα.