Δεν ωφελούν την Εθνική τέτοιες συζητήσεις

3:53 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : .Μιχάλης Σταμουλάκης , ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ |

Του Μιχάλη Σταμουλάκη

Η Εθνική Ελλάδος συνεχίζει την προετοιμασία της ενόψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σλοβενίας. Ο Αντρέα Τρινκιέρι έχει στην κατοχή του ίσως το πιο πλούσιο υλικό των τελευταίων χρόνων και καλείτε να διαχειριστεί μια ομάδα που για πολλούς είναι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Και δεν το λέμε εμείς. Το λένε οι ξένοι για εμάς. Μας φοβούνται; Μας σέβονται υπερβολικά και λόγω τον ομαδικών επιτυχιών των ομάδων μας στην Ευρωλίγκα και μας θεωρούν φαβορί για το τρόπαιο; Όποια εκδοχή θέλετε πάρτε.

Και μεταξύ μας λίγο πολλοί όλοι περιμένουμε να σκαρφαλώσει η Εθνική στο βάθρο. Το θέμα όμως δεν είναι τι πιστεύουμε εμείς. Αλλά τι πιστεύουνε όλοι αυτοί που βρίσκονται μέσα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Ο προπονητής και οι παίκτες. Και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι και από τις δηλώσεις των παικτών μέχρι στιγμής καθώς και του προπονητή η μπάλα έχει μείνει χαμηλά. Συγκρατημένη αισιοδοξία σε συνδυασμό με την πλήρη συνείδηση των αναγκών της ομάδας. Αυτή η εικόνα είναι που δίνει αισιοδοξία στον κάθε φίλαθλο για την Εθνική μας ομάδα.

Το γεγονός ότι κανείς δεν θεωρεί την επιτυχία δεδομένη και ούτε παρασύρεται από τα διθυραμβικά σχόλια των ξένων ΜΜΕ για την Εθνική μας. Μόνο με σκληρή δουλειά και κοιτώντας παιχνίδι με παιχνίδι την πορεία της αυτή η ομάδα θα καταφέρει να πάει μπροστά. Από ταλέντο άλλο τίποτα. Όταν αποκλείεται ο πρώτος σκόρερ της Α1 από τις αρχές της προετοιμασίας καταλαβαίνεις και το υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η ομάδα.

Το έργο της αποστολής του Αντρέα Τρινκιέρι μόνο εύκολο δεν θα είναι για τον καταρτισμό της 12αδας. Είμαι όμως βέβαιος ότι αυτοί οι 12 που θα παρουσιαστούνε στα γήπεδα της Σλοβενίας το Σεπτέμβριο θα είναι πανέτοιμοι πνευματικά και σωματικά για να επαναφέρουν μετά από ένα χρόνο διαλείμματος και το στραπάτσο της Βενεζουέλας την ομάδα εκεί που της αξίζει. Στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης.