Δημήτρης Γιαννόπουλος στο basketworld.gr: “Καλό για το μπάσκετ οι τέσσερις μικροί”

Ο Δημήτρης Γιαννόπουλος εκτελεί…

Μετά από μία επταετία στον Κρόνο, φαίνεται πως ο Δημήτρης Γιαννόπουλος θα αποτελέσει παρελθόν από το συγκρότημα του Αγίου Δημητρίου. Ο 20χρονος γκαρντ, που έχει αγωνιστεί ακόμη σε Αρίωνα και Πανιώνιο, μίλησε στο basketworld.gr για τα μελλοντικά του σχέδια, σχολιάζοντας παράλληλα την αλλαγή κανονισμού με την υποχρεωτική συμμετοχή τεσσάρων παικτών κάτω των 22 στην δωδεκάδα των ομάδων. Ο ταλαντούχος παίκτης, που όπου κι αν πάει, θα λογίζεται σαν μικρός, είναι διψασμένος για διάκριση και αποφασισμένος να κάνει όσες θυσίες απαιτούνται για να τα καταφέρει…

Δημήτρη, τι εντυπώσεις σου αφήνει η φετινή σεζόν με τον Κρόνο;

Δεν μπορώ να πω ότι μου αφήνει και τις καλύτερες, γιατί μέσω κάποιων δοκιμασιών που υπήρξαν, δεν μπόρεσα να δώσω με το 100% των δυνατοτήτων μου αυτό που πραγματικά ήθελα στην ομάδα μου.

Πιστεύεις πως η αλλαγή του κανονισμού και η ενσωμάτωση των τεσσάρων μικρών στην δωδεκάδα θα κάνει καλό ή κακό στο μπάσκετ και γιατί;

Κατά τη γνώμη μου, ο συγκεκριμένος κανονισμός θα κάνει τους συλλόγους να ασχοληθούν με τις υποδομές τους κι έτσι θα βγουν περισσότερα ταλέντα μέσω της παραγωγικής διαδικασίας. Πιστεύω πως ναι, θα κάνει καλό στο μπάσκετ, γιατι θα υπάρξει περισσότερη διάθεση από τα νέα παιδιά για το μπάσκετ και περισσότερη θέληση από τον καθένα να δουλέψει πιο σκληρά και να ανεβάσει το επίπεδο του αθλήματος.

Νιώθεις έτοιμος για το μεγάλο άλμα στην καριέρα σου;

Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω έτοιμος τώρα, αλλά πιστεύω πως μέσα από την σκληρή δουλειά φέτος και την συμπαράσταση ανθρώπων που με αγαπούν (οικογένεια), θα μπορέσω να σκέφτομαι κάτι τέτοιο για την επόμενη σεζόν που ακολουθεί.

Ποια πιστεύεις πως ειναι τα πλεονεκτήματά του και ποια τα μειονεκτήματά σου ως παίκτης;

Τα πλεονεκτήματα στο παιχνίδι μου θεωρώ πως είναι το γρήγορο παιχνίδι μου στο ανοιχτό γήπεδο, κουβαλώντας ή δίνοντας γρήγορα τη μπάλα, καθώς και η πολύ καλή μου άμυνα. Τα μειονεκτήματά μου είναι στην οργάνωση του παιχνιδιού, που μέσω των εικόνων από τα παιχνίδια και μέσα από την σκληρή δουλειά στην προπόνηση, θα προσπαθήσω να τα βελτιώσω στο μέγιστο.

Νίκος Βαγγέλης