Δημήτρης Μενουδάκος στο basketworld.gr: “Χρειάστηκαν 3 λεπτά για να συμφωνήσω!”

Ο Δημήτρης Μενουδάκος… πυροβολεί μπροστά στον πολύπειρο Αλέξη Φαλέκα

Συνέντευξη στον Νίκο Βαγγέλη

Η παρέα της ΑΕΝΚ ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια με χαμηλό προφίλ και πλέον έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις του μπασκετικού κόσμου ως μία υπολογίσιμη δύναμη. Η μηχανή του Ηλία Παπαθεοδώρου δουλεύει… ρολόι και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία του Δημήτρη Μενουδάκου.

Σαν πραγματικός αρχηγός δίνει και την ψυχή του σε κάθε παιχνίδι, θυσιάζοντας τον εαυτό του στον βωμό της εύρυθμης ομαδικής λειτουργίας, γεγονός που τον καθιστά παίκτη-κλειδί. Ο έμπειρος πλέι μέικερ άνοιξε τα χαρτιά του μέσω του basketworld.gr, εξωτερικεύοντας τις σκέψεις του και τοποθετήθηκε επί παντός επιστητού, όντας όπως συνηθίζει ειλικρινής και άκρως αποκαλυπτικός. Απολαύστε τον!

Γιατί αποφάσισες να παραμείνεις στην ΑΕΝΚ;

H προοπτική που έχει η ομάδα, ο τρόπος που δουλεύει, ο προπονητής με τους παίκτες και το κλίμα. 

Το σκέφτηκες πολύ μέχρι να πεις το “ναι”;


Συναντήθηκα με τον πρόεδρο και συζητήσαμε τρία λεπτά μέχρι να συμφωνήσουμε. Δε χρειάστηκε να σκεφτώ τίποτα!

Με το “alter ego” του τόσο εντός, όσο και εκτός παρκέ Σάββα Νικητάκη

Τι σημαίνει για σένα αυτή η ομάδα και πως νιώθεις που είσαι αρχηγός της;


Η ΑΕΝΚ ιδρύθηκε το 1994 και το δελτίο μου εκδόθηκε το 1995, συμμετέχοντας στην πρώτη παιδική ομάδα που κατέβασε ο σύλλογος σε επίσημο πρωτάθλημα… Επομένως αυτή η ομάδα είναι η οικογένεια μου, καθώς έχω περάσει μαζί της όλες τις κατηγορίες. Από τη Δ’ ΕΣΚΑ και όλα τα παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα! Το ότι είμαι αρχηγός της αποτελεί, πραγματικά, πολλή μεγάλη τιμή για μένα.

Με τον άλλοτε συμπαίκτη του Νίκο Κούτουλα, που αγωνίζεται πλέον στον Χολαργό

Με βάση τα όσα είδες και πέρυσι και έπειτα από τις μεταγραφές που γίνονται μέχρι τώρα, πώς περιμένεις το επίπεδο της νέας Α2;


Οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν ολοκληρώσει το ρόστερ τους, επομένως δεν μπορούν να γίνουν ακόμα προγνωστικά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και φέτος η Α2 θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του ελληνικού μπάσκετ, με μεγάλες ανατροπές και εκπλήξεις. 

Η προετοιμασία προχωράει. Ποια είναι τα μέχρι τώρα συμπεράσματά σου;
Η ομάδα προπονείται εντατικά, αλλά είναι ακόμα νωρίς για συμπεράσματα. Σίγουρα έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε για να γίνουμε καλή ομάδα. 

Ο Δημήτρης Μενουδάκος με τον συντάκτη του basketworld.gr, Νίκο Βαγγέλη

Οι νέοι δένουν καλά με τους παλιούς ή θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα;
Η ομάδα κράτησε κορμό 6-7 παικτών, επομένως οι νέοι παίκτες είναι μόνο 2-3, κάτι που κάνει πιο εύκολο το δέσιμο της ομάδας. Πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς τα παιδιά που ήρθαν είναι εξαιρετικοί παίκτες και χαρακτήρες.

Ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΝΚ για τη σεζόν 2012-2013;

Ο στόχος της ομάδας προσδιορίζεται αφού έχει αρχίσει το πρωτάθλημα, καθώς όπως είπα και παραπάνω, δεν έχουν ολοκληρωθεί τα ρόστερ των ομάδων και δεν υπάρχει καθαρή εικόνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω από την περσινή χρονιά.