ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΝΟΥΔΑΚΟΣ στο Basketworld.gr: “Το ταξίδι είναι πιο σημαντικό απ’ τον προορισμό”

5:29 μ.μ. | = 1 | Α2 | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ |

Συνέντευξη στους Θωμά Κυρίτση-Νίκο Βαγγέλη

Είναι ΑΡΧΗΓΟΣ με όλη τη σημασία της λέξης. Βγάζει πάνω στο παρκέ πάθος, ψυχή και αυταπάρνηση, με βασικό γνώμονα να κάνει χαρούμενους τους συμπαίκτες του. Ο παίκτης-σύμβολο της ΑΕΝΚ, Δημήτρης Μενουδάκος, που βρίσκεται στο δυναμικό της από το 1995 (!!!) μίλησε στο Basketworld.gr για τη μεγάλη άνοδο στην Α1 και στους λόγους που την έφεραν…

Όταν πρωτοξεκινούσες, πίστευες ότι θα φτάσει η ώρα που θα παίξεις με την ΑΕΝΚ Α1;

Όταν ξεκινούσα το 1995 (που ξεκίνησε και η ομάδα), δεν φανταζόμουν σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο. Ακόμα και πριν από 3-4 χρόνια που βρισκόμασταν στη Γ’ Εθνική, ούτε το σκεφτόμουν αυτή την εξέλιξη. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως τα τελευταία δύο χρόνια άρχισα να πιστεύω ότι η ομάδα θα βρεθεί στην Α1. Έβλεπε πως δεν απείχε αυτή η στιγμή αρκεί να ήμασταν συγκεντρωμένοι και υγιείς.

Αποτελεί δικαίωση για τη σένα, τη διοίκηση, τον προπονητή, όλη αυτή η πορεία;
Είναι σίγουρα 100% δικαίωση της διοίκησης του κυρίου Παναγιώτη Λατσούδα, που εκτός από πρόεδρος είναι και πατέρας μας, αλλά και δικαίωση του κόουτς Ηλία Παπαθεοδώρου, που δουλεύει σκληρά, κυνηγώντας την καριέρα σε αυτό τον χώρο. Για εμένα δεν ήταν ακριβώς δικαίωση, διότι το μπάσκετ είναι χόμπι (έχω άλλο επάγγελμα και δεν ζω από το μπάσκετ), αλλά μια τεράστια χαρά που η ομάδα της γειτονιάς μου έφτασε στην Α1 και έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου προς αυτή την κατεύθυνση.

Η συμμετοχή στην Α1 είναι η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας σου; Και πώς φαντάζεσαι αυτή την εμπειρία;

Όπως είπα και πριν δεν μου αρέσει η λέξη καριέρα όταν μιλάω για μπάσκετ. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ότι θα παίξω στην Α1, αλλά είναι πραγματικά σπουδαίο ότι θα αγωνιστώ με την ομάδα μου, την ομάδα που μαζί της έχω ανέβει όλες τις κατηγορίες από τη Δ’ ΕΣΚΑ. Όπως λέει και ο ποιητής, το ταξίδι είναι πιο σημαντικό από τον προορισμό. Αν με αξιώσει ο Θεός να μπω στο ΟΑΚΑ και να ανταλλάξω λάβαρο με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού,, Δημήτρη Διαμαντίδη, νομίζω πως το ταξίδι θα έχει ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο (τον Σπανούλη τον αντιμετώπισα στο Κύπελλο).


Που αφιερώνεις αυτή την άνοδο;

Αυτή την άνοδο την αφιερώνω στην οικογένειά μου, στους γονείς μου και στην αδερφή μου, που είναι δίπλα μου διακριτικά και με στηρίζουν με το δικό τους τρόπο.