ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ: “Δολοφόνος” ετών… 17

3:42 π.μ. | = 0 | ΕΣΚΑΝΑ | ΤΟΠΙΚΑ |

Ο Δημήτρης Σταμάτης

Κατηγορίες σαν την Α’ και την Β’ ΕΣΚΑΝΑ είναι δυσπρόσιτες για νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες και δη γι’ αυτούς που είναι ακόμα ανήλικοι. Ωστόσο, ο Δημήτρης Σταμάτης αποτελεί μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις.

Μολονότι πριν από λίγο καιρό έκλεισε μόλις 17 χρόνια ζωής, έχει καταφέρει ήδη να είναι σταρ σε ένα τόσο σκληρό πρωτάθλημα, όπως αυτό της Α’ ΕΣΚΑΝΑ, κερδίζοντας μάλιστα με μεγάλη άνεση τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας με 531 πόντους σε 26 συμμετοχές.
Είναι ήδη διεθνής (και μάλιστα αρχισκόρερ) με την Εθνική Παίδων, ενώ φέτος θα πάρει… προαγωγή γι’ αυτή των εφήβων, όντας στα πλάνα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Το μέλλον του ανήκει, κάτι που φάνηκε και από την περσινή συμμετοχή του στην τελική δεκάδα του περσινού Jordan Classic, εκπλήσσοντας τους πάντες λόγω της χαμηλής κατηγορίας που αγωνίζεται.
Ο γιος του παλαίμαχου “μπόμπερ” του Ολυμπιακού, Αντώνη, βρίσκεται από πέρυσι στο ραντάρ των πρωταθλητών Ελλάδα και Ευρώπης, που φέτος αναμένεται να κινηθούν αποφασιστικά για την απόκτησή του, ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να επωμιστεί ηγετικό ρόλο στον ήδη εξαιρετικό ελληνικό κορμό τους!
Το βασικότερο είναι πως πρόκειται για παιδί που κρατάει χαμηλό προφίλ, δουλευει σκληρά και βελτιώνεται. Είναι χαρισματικός σκόρερ, αρκετά αθλητικός και αν συνεχίσει να βελτιώνει τα σωματικά του προσόντα, θα φτάσει πολύ ψηλά…
Νίκος Βαγγέλης