ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Η δήλωση που άναψε «φωτιές»

Ο Ίαν Βουγιούκας είναι ένα παιδί που δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα και το κυριότερο «ματώνει» πάντα για την εκάστοτε ομάδα του. Πόσο μάλλον για την Εθνική Ανδρών. Με έκπληξη λοιπόν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του Ηλία Ζούρου όσον αφορά τον αποκλεισμό του από την αποστολή που ταξίδεψε στο Καράκας. «Όσο για τον Βουγιούκα θα πρότεινα να ρωτήσετε τους παίκτες εάν κόπηκε σωστά ή όχι. Στο πιο σημαντικό φιλικό, που θα τον δοκιμάζαμε εναντίον της Ρωσίας, είπε ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί ενώ ούτε ο γιατρός ούτε ο φυσιοθεραπευτής διαπίστωναν πρόβλημα. Όταν τον έκοψα του είπα ότι το κάνω για να τον βοηθήσω να δουλέψει όσο ο δυνατόν περισσότερο μέσα στο καλοκαίρι». Αυτά ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού όσον αφορά την περίπτωση του Ίαν Βουγιούκα, αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι ο 26χρονος Έλληνας σέντερ προφασίστηκε τραυματισμό πριν από το φιλικό με την Ρωσία, ώστε να μην αγωνιστεί!

Ο Βουγιούκας θέλησε φυσικά να τοποθετηθεί, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο twitter, δίνοντας τη δική του απάντηση όσον αφορά τον αποκλεισμό του από την αποστολή της για το προολυμπιακό τουρνουά.

«Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα τις χθεσινές δηλώσεις του προπονητή Ζούρου. Πρώτη φορά στη καριέρα μου διακρίνω πως υπάρχει προσπάθεια να μειώσουν την προσωπικότητα και την ακεραιότητα μου. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως οι δηλώσεις που γίνανε χτες ήταν προκλητικές και λανθασμένες. Θέλω να πιστεύω πως οι δηλώσεις του έχουν παρερμηνευτεί και δεν ειπώθηκαν ποτέ όπως γράφτηκαν. Ήθελα να βρίσκομαι με την υπόλοιπη αποστολή στην Βενεζουέλα για να πετύχουμε τον στόχο μας, αλλά δεν μου δόθηκε ποτέ αυτή ευκαιρία. Ευελπιστώ πως μελλοντικά θα είμαι ξανά σε θέση να φορέσω με τιμή την γαλανόλευκη φανέλα. Με εκτίμηση, Ιαν Βουγιούκας».