ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Κούρσα για τρεις

Ομπράντοβιτς και Γιαννάκης υποψήφιοι για την Εθνική μας

Τρία είναι τα ονόματα προπονητών που φιγουράρουν ψηλά στη λίστα ης ομοσπονδίας ως διάδοχη κατάσταση του Ηλία Ζούρου στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Αυτά του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, του Φώτη Κατσικάρη και του Παναγιώτη Γιαννάκη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί η παραμικρή απόφαση, παρά μόνο το τέλος εποχής το Ηλία Ζούρου. Το πρωταρχικό μέλημα του Γιώργου Βασιλακόπουλου είναι άλλωστε να σβήσου οι «φωτιές» που άναψαν μετά τον αποκλεισμό στο Προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας από τη Νιγηρία. Υπήρξε η «κόντρα» του Ηλία Ζούρου με τον Ίαν Βουγιούκα, αλλά και η σφοδρή «επίθεση» του Γιώργου Κολοκυθά στο ομοσπονδιακό τιμ που έφερε τριγμούς και αντιπαραθέσεις.
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει τον τρόπο του να δίνει λύσεις σε τέτοιου είδους προβλήματα. Ήδη έχει μιλήσει, έχει κάνει τις απαραίτητες επαφές, αφού αυτό που προέχει στην Εθνική ομάδα είναι η ηρεμία. 

Στη συνέχεια και αφού ζυγίσει τις καταστάσεις (και χωρίς βιασύνη) θα πάρει την απόφαση του για τον πάγκο. 

Όπως είναι φυσικό και ο τρεις υποψηφιότητες που αναφέραμε πιο πάνω έχουν τους υποστηρικτές τους. Ο ίδιος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος λέγεται πως βλέπει με πολύ καλό μάτι τη λύση του Φώτη Κατσικάρη, αν κι η αλήθεια είναι πως έχει αρχίσει να δέχεται πιέσεις από κύκλους ης ομοσπονδίας προκειμένου να πάει είτε στην επιλογή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είτε σε αυτή του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Ο Σέρβος τεχνικός ύστερα από δέκα τρία χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό γνωρίζει άριστα πρόσωπα και καταστάσεις και προφανώς σκέφτεται σαν Έλληνας. Έχει τον απόλυτο σεβασμό από όλο το μπασκετικό και μη κόσμο και το ερώτημα είναι εάν θέλει να μπει ξανά στη λογική της Εθνικής ομάδας μετά την περιπέτεια του 2004 και του 2005 με τους συμπατριώτες του. 

Ο ίδιος έχει πει πως την τρέχουσα σεζόν δε θέλει να δουλέψει προτιμώντας να ξεκουραστεί και να ηρεμήσει αλλά υπάρχει η αίσθηση πως μία ενδεχόμενη πρόταση της ομοσπονδίας ίσως δεν τον αφήσει αδιάφορο. Και όταν μιλάμε για Ομπράντοβιτς, μιλάμε φυσικά για ένα πακέτο με τον Δημήτρη Ιτούδη, ενώ απλά θα επαναλάβω αυτό που είχα γράψει στο σχόλιο μου πριν από μερικές μέρες, δηλαδή πως ο Σέρβος είναι ο μοναδικός προπονητής πάνω στον πλανήτη που μπορεί να πείσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη να επιστρέψει.      

Στοιχείο που προφανώς λειτουργεί ως δέλεαρ στους κόλπους της ομοσπονδίας. 

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέστρεψε πριν από λίγο καιρό στους πάγκους, αναλαμβάνοντας τις τύχες της Λιμόζ. Μαζί του πήρε και τον Νίκο Λινάρδο. Η υποψηφιότητα του «δράκου» παίζει με τις δικές της πιθανότητες, ενώ το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Φώτη Κατσικάρη, που έχει συμβόλαιο με τη Μπιλμπάο μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Κώστας Ευαγγελόπουλος