ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ: Τα σενάρια πρόκρισης

3:53 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : ΑΝΔΡΩΝ , ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ , ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013 |

Οι δύο καταστροφικές ήττες από την Ιταλία και την Φινλανδία έφεραν τα πάνω-κάτω για την Εθνική μας, καθώς έκαναν δυσχερή τη θέση της και η πρόκριση στους “8” φαντάζει πλέον δύσκολη. Η «επίσημη αγαπημένη» θα αντιμετωπίσει στην φάση των “12” την Ισπανία, την Κροατία και την Σλοβενία και για να περάσει στα προημιτελικά θα πρέπει να αφήσει πίσω της τουλάχιστον δύο ομάδες.

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα… Με ισάριθμες νίκες και στα τρία παιχνίδια, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παίρνει ό,τι και να γίνει το εισιτήριο της πρόκρισης. Ακόμα κι αν συμβούν… τέρατα στα υπόλοιπα ματς. Εάν κερδίσει τη Σλοβενία και την Κροατία και τα υπόλοιπα αποτελέσματα έρθουν φυσιολογικά και μια εκ των δύο (Κροατία, Σλοβενία) δεν κάνει παραπάνω από μία νίκες, τότε η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι θα περάσει στην επόμενη φάση.  

Από εκεί και ύστερα, εάν από αυτές τις δύο νίκες που ψάχνουμε η μια είναι επί των Ισπανών, τότε τα πράγματα θα μπλέξουν ακόμη περισσότερο. Κι αυτό γιατί λογικά οι Ίβηρες θα κάνουν το απόλυτο κι έτσι ενδέχεται να υπάρξουν ισοβαθμίες με τις ομάδες που είχαμε στον όμιλο μας στην πρώτη φάση (Ιταλία, Φινλανδία) και να μείνουμε εκτός.

Έτσι, λοιπόν, πιθανό στραβοπάτημα με τους Ισπανούς δεν θα μας κάνει να τα βάψουμε μαύρα, αρκεί να νικήσουμε τη Σλοβενία και την Κροατία. Εάν τώρα εμείς κερδίσουμε τα δύο αυτά ματς, αλλά μια εκ των δύο νικήσει Ιταλία και Φινλανδία, τότε τα πάντα θα κριθούν στις τελικές διαφορές και στις ισοβαθμίες. Γι’ αυτό και εκτός του ότι χάσαμε από Ιταλία και Φινλανδία, κάναμε διπλό «έγκλημα» που οι διαφορές άνοιξαν στο τέλος.

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ

1. Ιταλία 2-0

2. Ισπανία 1-1

3. Σλοβενία 1-1

4. Φινλανδία 1-1

5. Κροατία 1-1

6. Ελλάδα 0-2

Το πρόγραμμα της Πέμπτης:

Φινλανδία (Δ2)-Κροατία (Γ2) 15:30

Ελλάδα (Δ3)-Ισπανία (Γ1)18:45

Σλοβενία (Γ3)-Ιταλία (Δ1) 22:00