ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ “Ποιος είμαι εγώ να μεταπείσω τον Διαμαντίδη”

Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε στην σερβική Novosti σε σεμινάριο προπονητικής στο Βελιγράδι όπου μεταξύ άλλων απαντώντας σε ερώτηση για τον αν μπορεί να μεταπείσει την Δημήτρη Διαμαντίδη απάντησε αφοπλιστικά λέγοντας: “ποίος είμαι εγώ να τον μεταπείσω;”.

Τους Σέρβους προπονητές: «Οι Σέρβοι προπονητές είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους κι η καλύτερη “σχολή”. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ένας και μοναδικός και δε θα υπάρξει νέος Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Οι Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς και Βουγιόσεβιτς θα είναι οι καλύτεροι για τα επόμενα 300 χρόνια. Δεν έχω φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο ακόμα».

Την απόφαση του Δημήτρη Διαμαντίδη του Παναθηναϊκού να απέχει απ’ την Εθνική Ομάδα απ’ το 2010 κι έπειτα: «Ο Δημήτρης είναι 33 ετών κι άμα ένας τέτοιος πρωταθλητής λέει “αρκετά”, τότε αρκετά. Όλοι τον τραβάνε απ’ τη μπλούζα και του λένε πως πρέπει να αγωνιστεί, αλλά ποιος είμαι εγώ για να τον μεταπείσω; Από 14 ετών και για κάθε ημέρα έδωσε το 120% και μαζί με τον Σπανούλη και τον Ναβάρο είναι οι 3 καλύτεροι παίκτες της ηπείρου. Είναι πολύτιμος επειδή έπειτα μία χαμένη επίθεση σκέφτεται την επόμενη. Δε μένει στο προηγούμενο λάθος».

Την πίεση εν όψει Eurobasket της Σλοβενίας (4-22/9): «Η Σερβία, η Ελλάδα κι η Λιθουανία πάντα αισθάνονται πίεση. Πρόκειται για μπασκετικές χώρες. Το φετινό Eurobasket θα είναι πολύ παράξενο. Θα απουσιάσουν πολλοί παίκτες. Για εμένα την καλύτερη ομάδα την έχει η Γαλλία. Φοβερή ομάδα. Κι η Τουρκία είναι εξαιρετική. Η Ελλάδα δε θα έχει 2 σημαντικούς παίκτες, η Σερβία δε θα έχει 5-6… Είναι σίγουρος πως η νικήτρια ομάδα δε θα κατακτήσει το τρόπαιο αήττητη».