ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ: Μίσσας “Κλειδί ο αγώνας της Παρασκευής”

12:22 π.μ. | = 1 | FIBA | ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ | ΕΟΚ | ΝΕΩΝ |

Ψύχραιμος εμφανίστηκε ο Κώστας Μίσσας μετά το τέλος της αναμέτρησης της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Τουρκίας.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής στάθηκε στα σημεία που οδήγησαν στην πρώτη ήττα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ τόνισε πως το παιχνίδι κλειδί για τη συνέχεια της Εθνικής στο τουρνουά είναι ο αγώνας με την Ισπανία την Παρασκευή.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο coach Μίσσας:

«Θεωρώ ότι ίσως ψηλώσαμε λίγο. Στο πρώτο δεκάλεπτο παίξαμε χωρίς καμία συγκέντρωση, τόσο στην αμυντική τακτική μας όσο και σε κάποια κομμάτια της επίθεσης. Είχαμε σχεδιάσει κάποια πράγματα, τα οποία δεν κάναμε ποτέ. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούμε πίσω στο σκορ. Να κυνηγάμε. Ξαναμπήκαμε στο παιχνίδι με διάφορες μορφές άμυνας συνδυασμένες και βρήκαμε λίγο καλύτερη κίνηση στην επίθεση. Δυστυχώς, στο σημείο που δείχναμε να έχουμε ανακτήσει τον έλεγχο, φτάνοντας ως το +7, κάναμε κάποια παιδαριώδη λάθη, τα οποία δε θα έπρεπε να γίνουν. Έπρεπε να συνεχίσουμε να παίζουμε με την τακτική μας. Έπρεπε να συνεχίσουμε με την ίδια συγκέντρωση στην άμυνα, κάτι που όμως δεν έγινε. Χάθηκε ένα παιχνίδι, αλλά για να το πω απλά, όλα τα λεφτά είναι ο αγώνας της Παρασκευής. Αυτός ήταν, και παραμένει, ο αγώνας κλειδί».

«Την έχουμε δει την Ισπανία και θα τη δούμε και θα τη μελετήσουμε ακόμη καλύτερα τις επόμενες ώρες. Είναι μια ομάδα αρκετά γεμάτη. Υπάρχουν δυσκολίες στην αντιμετώπισή της. Όταν όμως φτάνεις ως εδώ, οι δυσκολίες μεγαλώνουν έτσι κι αλλιώς. Είναι κάτι δεδομένο και σίγουρο. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ομάδες. Υπάρχουν ομάδες με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θέμα είναι να εντοπίσουμε τα μειονεκτήματα της Ισπανίας και να χτυπήσουμε πάνω σε αυτά. Χρειάζεται όμως απόλυτη συγκέντρωση για να γίνει αυτό. Δε γίνεται να ξαναμπούμε στο γήπεδο όπως μπήκαμε σήμερα, νομίζοντας ότι θα νικήσουμε απλά μπαίνοντας στο γήπεδο. Το επίπεδο είναι πάρα πολύ ψηλό. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εδώ φτάσαμε με πολύ ομαδική δουλειά και με μεγάλη ομαδική προσπάθεια. Και έτσι θα συνεχίσουμε».

Κώστας Μαλάμος