ΕΟΚ: “Η Α2 θα ξεκινήσει κανονικά!”

Ο Γ.Γ. της ΕΟΚ, Τάκης Τσαγκρώνης

Παρά τους φόβους για την αναβολή της πρεμιέρας της Α2, ο γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης τόνισε ότι το δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα θα ξεκινήσει κανονικά, ενώ αναφέρθηκε και στον προπονητή της Εθνικής Ανδρών.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “NovaΣΠΟΡ FM 94.6”, ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης υπογράμμισε ότι το πρώτο τζάμπολ στην Α2 θα γίνει στις 13/10, όπως είναι προγραμματισμένο. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 
Για το πρωτάθλημα της Α2: “Μετά την Α1 θα έχουμε κανονικά και Α2. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς έξι σωματεία είχαν παράπονα. Όλα ξεκίνησαν από το 2010 και είναι σαν χρόνια πάθηση. Κάθε δύο χρόνια ο εκάστοτε Υφυπουργός αθλητισμού έλεγε ότι και για τα επόμενα δύο χρόνια θα δοθούν χρήματα. Το 2010 πήραν τη τελευταία δόση. Το 2010-11 μπήκε μια νέα διάταξη όπου μετά από εισήγηση ήταν αδύνατο να δοθούν χρήματα σε ομάδες της Α2. Αυτή η εκκρεμότητα υπάρχει ακόμα, χωρίς να ξέρουμε το πότε θα τελειώσει. Στη σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολο να δοθεί λύση και να εκταμιευτούν εύκολα έσοδα. Έχει γίνει προσπάθεια από την ομοσπονδία με διάφορες συναντήσεις, όπου και ο Υπουργός έχει τονίσει ότι δεν υπάρχουν χρήματα στον προϋπολογισμό. Είναι ατυχής η συγκυρία για να διεκδικηθούν αυτά που ζητούν τα σωματεία, δυστυχώς. Η ομοσπονδία δεν αναβάλλει το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα νέο διάβημα”.
Για τις αλλαγές στη Β’ Εθνική: “Η οικονομική κατάσταση μας υποχρεώνει να φτιάξουμε το πρόγραμμα μας και προσπαθούμε να μειώσουμε τις ομάδες για να ανταπεξέλθουμε. Στην Β Εθνική έχουμε περισσότερες ομάδες, όμως οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί αισθητά και κερδίζουν από εκεί χρήματα οι ομάδες. Π.χ το Αιγάλεω και το Μαρούσι ζήτησαν από μόνοι τους να είναι στο νότιο όμιλο, παρά την σχετικά μεγάλη απόσταση που υπάρχει ακόμα και μεταξύ δύο αθηναϊκών συλλόγων. Έπρεπε να μοιράσουμε κάπως τις ομάδες. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος, θα αποκτήσουμε εμπειρίες από το πώς θα διεξαχθεί και θα δούμε. Αν δεν δοκιμάσουμε κάτι, πως θα προσπαθήσεις στο μέλλον να το κάνεις καλύτερο”.
Για τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών: “Είναι νωρίς ακόμα για την Εθνική. Ξεκινούν το επόμενο καλοκαίρι οι υποχρεώσεις και δεν υπάρχει κάτι στα υπόψιν. Οι γενικές αρχές λένε ότι θα θέλαμε να έχουμε πάντα κάποιον Έλληνα τεχνικό στον πάγκο, αλλά ακόμα δεν το έχουμε συζητήσει το θέμα περαιτέρω. Μόνο ο κ. Καζλάουσκας ήταν ξένος προπονητής στην Εθνική”.

superbasket.gr