ΕΟΚ: Η επανάσταση φέρνει (;) αλλαγή

1:37 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : Α2 , Β’ΕΘΝΙΚΗ , Γ’ΕΘΝΙΚΗ , ΕΟΚ |Οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι… Κατά καιρούς τόσο εμείς, όσο και η πλειονότητα του μπασκετικού Τύπου έχουμε κατηγορήσει την ΕΟΚ για… σκουριασμένα μυαλά και έλλειψη διαλλακτικότητας, κάτι που μας προκαλούσαν βέβαια κάποιες κινήσεις-ιδέες των μελών της.

Φέτος, κάτι φαίνεται να αλλάζει, όπως αποδείχτηκε με την αύξηση των μεταγραφών των τριαντάρηδων από δύο σε τρεις. Ωστόσο, η απόφαση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να υπάρχουν τέσσερις παίκτες κάτω των 22 στη δωδεκάδα της κάθε ομάδας, προκάλεσε… επανάσταση και έντονη αντίδραση. Ειδικά οι σύλλογοι της επαρχίας αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα και πολλές θα έχουν… χάντικαπ έναντι των υπολοίπων, λόγω της δυσκολίας ανεύρεσης νεαρών, ταλαντούχων παικτών.
Όλοι θέλουμε να βλέπουμε τα νέα παιδιά να παίζουν, όμως αυτό θα πρέπει να το κερδίσουν με το “σπαθί” τους, όπως είχαν κάνει οι… πρόγονοί τους στις “χρυσές” δεκαετίες του 1980, του 1990 και του 2000. Εξαναγκαστικά δεν υπάρχει ποτέ σοβαρό αποτέλεσμα και μετά από έντονες πιέσεις, οι ιθύνοντες του ελληνικού μπάσκετ δείχνουν να κατανοούν πώς έχει η κατάσταση.
Έτσι, λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να αλλάξει εκ νέου ο κανονισμός και οι “μικροί” να γίνουν από 4, ξανά… 3! Σε πρώτη φάση αυτό προορίζεται για την Α2 (και πέρυσι είχε αλλάξει μετά από την αρχική απόφαση), ενώ είναι πολύ πιθανό να ισχύσει και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Η ΕΟΚ εμφανίζεται επιτέλους διαλλακτική και μόνο έτσι μπορούν να υπάρξουν εμφανή σημάδια βελτίωσης της κατάστασης. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, όμως το κλίμα έχει αλλάξει και η πλάστιγγα γέρνει προς την… αλλαγή!
Νίκος Βαγγέλης