ΕΣΚΑΣΕ: Επικίνδυνο για την υγεία παικτών και θεατών το Κλειστό Κύμης (αποκαλυπτικές εικόνες)

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 | 12:05 π.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : Γ’ΕΘΝΙΚΗ , ΤΟΠΙΚΑ |Μία επίσκεψη στο Κλειστό Γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος» αρκεί για να αντιληφθείς ότι κάποιοι παίζουν κορώνα –γράμματα την υγεία παιχτών και θεατών, που παρακολουθούν τα παιχνίδια, με κίνδυνο της ζωής τους. Το μέγεθος της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης από πλευράς της δημοτικής αρχής που επί 4 χρόνια δεν φρόντισε ούτε για τα αυτονόητα, καταμαρτυρούν οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το eviakosmos.gr.

Μπαίνοντας στο χώρο, διαπιστώνεις ότι η τελευταία βροχόπτωση στην περιοχή, έχει αφήσει τα αποτυπώματα της στις κουρτίνες, που έχουν ποτίσει από το νερό που έσταζε από το ταβάνι. Εν συνεχεία, ρίχνοντας μία ματιά στους γύρω τοίχους τα σημάδια της υγρασίας μαρτυρούν ότι κανείς όλα αυτά τα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε να πάρει μερικά κιλά χρώμα και μία βούρτσα και να τους φρεσκάρει, αφού αποτελούν εστία μικροβίων επικινδύνων για την υγεία των αθλητών και των θεατών. Σχήμα οξύμωρο στην όλη ιστορία… Με ανεξίτηλα χρώματα έχουν γράψει στη μία πλευρά του παρκέ «ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ» και στην άλλη «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΜΗΣ».

Τι να πει κανείς και για το φωτισμό που θυμίζει «κρυφό σχολειό», σε ένα χώρο που αγωνίζονται ομάδες Γ Εθνικής Κατηγορίας και προπονούνται μικροί και μεγάλοι αθλητές, παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στην περιοχή. Αλήθεια δεν αισθάνονται ντροπή οι αρμόδιοι του Δήμου Κύμης Αλιβερίου που παρουσιάζουν μία τέτοια εικόνα γηπέδου στους φιλοξενούμενους; Δεν παίζουν τα δικά τους παιδιά μέσα σε αυτό το γήπεδο; Γιατί τόσο αδιαφορία στον τομέα του αθλητισμού, όταν υπάρχουν ομάδες στην περιοχή που μας κάνουν περήφανους, σημειώνοντας μόνο νίκες μέσα σε αυτό το γήπεδο; Δεν τους αξίζουν καλύτερες συνθήκες; Πού πήγαν τα 470.000€ που προορίζονταν για τη συντήρηση του;

Στο ίδιο έργο θεατής, μπαίνοντας στα αποδυτήρια, τις τουαλέτες και στους άλλους χώρους του γηπέδου! Ένα αφιλόξενο περιβάλλον που σίγουρα δεν βοηθά την ψυχολογία των αθλητών. Τουλάχιστον εκείνων που έρχονται από μακριά. Έχοντας συνηθίσει σε αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας, η ψυχολογία τους πέφτει. Όσο για τα δικά μας παιδιά, μάλλον το έχουν συνηθίσει, αφού καταφέρνουν να τους …παίρνουν τα παιχνίδια!

(Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ-ΚΥΜΗΣ –ΚΑΡΥΣΤΟΥ» που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες!