ΕΥΡΩΛΓΙΚΑ: Εσωτερική έρευνα αναφορικά με τις δηλώσεις του Δ.Γιαννακόπουλου

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014 | 11:27 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : EUROLEAGUE , ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ |

«Σήμερα, εκτός από την ΤΣΣΚΑ, κερδίσαμε και τους σε εντεταλμένη υπηρεσία διαιτητές» δήλωνε μετά την χθεσινή (Δευτέρα 21/4) αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος, με την Ευρωλίγκα να εκδίδει ανακοίνωση τονίζοντας ότι θα διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με τις εν λόγω δηλώσεις, αλλά και την σειρήνα που έμοιαζε να ακούγεται από τα μεγάφωνα…

Αναλυτικά:

«Η Ευρωλίγκα διεξάγει εσωτερική έρευνα με αφορμή γεγονότα που έγιναν στο πλαίσιο του αγώνα των πλέι οφ της Δευτέρας 21 Απριλίου μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην πρωτεύουσα της Ελλάδας.Σε ένα συμβάν, σε ορισμένα ΜΜΕ αλλά και στο επίσημο σάιτ του Παναθηναϊκού φιλοξενήθηκαν σχόλια που αμφισβητούσαν την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία των διαιτητών, τα οποία αποδίδονται στον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τέτοια σχόλια παραβιάζουν τους κανονισμούς της διοργάνωσης.Σε ένα άλλο συμβάν, οι διαιτητές ανέφεραν τη χρήση σειρήνας στην αρένα, η οποία έμοιαζε να ακούγεται από τα μεγάφωνα του γηπέδου. Αν επιβεβαιωθεί, η χρήση σειρήνας παραβαίνει τον Πειθαρχικό Κώδικα της Ευρωλίγκας.Ο Παναθηναϊκός νίκησε 65-59 τον αγώνα της Δευτέρας, στην πρώτη νίκη της ομάδας στη σειρά απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα φιλοξενήσει τον 4ο αγώνα στην έδρα του την Τετάρτη.

Οσον αφορά τους κανονισμούς της διοργάνωσης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, έχει ορίσει έναν εμπειρογνώμονα για να εξετάσει τα περιστατικά».