ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ: “Όταν γράφεται κάτι που δεν αρέσει αντιμετωπίζεται με… το ξύλο!”

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014 | 9:40 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : ΑΕΝΚ |Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στάθηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς της ΑΕΝΚ με το Ρέθυμνο στην άνανδρη επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Βετάκης…

“Θεωρώ πολύ πιο σημαντικό αυτό το Σαββατοκύριακο πέρα από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα σε όλα τα αθλήματα αυτό που συνέβη με την δολοφονική επίθεση σε έναν συνάνθρωπό μας σε έναν άνθρωπο του μπάσκετ, σε έναν δημοσιογράφο του μπάσκετ, τον Σωτήρη Βετάκη. Δέχθηκε άνανδρη επίθεση στο αυτοκίνητο και ενώ πήγαινε το μικρό του γιο για προπόνηση. Αυτό το φαινόμενο αν δεν το στιγματίσουμε αν δεν κάνουμε εμείς κάτι δεν βλέπω την Πολιτεία να μπορεί να δώσει λύσεις. Έγινε μια άνανδρη επίθεση και πέρασε τελείως στο ντούκου, δεν ασχολείται κανένας! Δυο τύποι με σιδερογροθιά μπροστά στο παιδί του… Τόσο άνανδροι ήταν, τόσο άνανδροι! Το φαινόμενο είναι λυπηρό, αλλά δυστυχώς γίνεται κατ” εξακολούθηση.
Πριν τρία χρόνια ήταν ο Ασπρούλιας, πριν δύο χρόνια ο Καλκαβούρας, παλαιότερα ο Φίλιππος Συρίγος, προφανώς κάποιοι μεγάλοι παράγοντες στον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα δεν μπορούν να αποδεχθούν την κριτική και κάνουν επίδειξη δύναμης με τρόπους φυσικά που δείχνουν όχι μεγάλους άνδρες αλλά υποκείμενα του χώρου τα οποία δεν έχουν ανδρισμό, δεν έχουν αξιοπρέπεια και προσπαθούν με άλλους τρόπους να επηρεάσουν όλο το χώρο του αθλητισμού. Επαναλαμβάνω αυτό δεν αφορά το μπάσκετ γιατί χτύπησαν άνθρωπο του μπάσκετ, έχει γίνει και με ποδοσφαιρικούς, γίνεται γενικά με μεγαλύτερο παράδειγμα όλως το Φίλιππο Συρίγο. Όταν γράφεται κάτι από τους δημοσιογράφους που δεν αρέσει, ή που λέγεται από τους προπονητές υπάρχει για αυτούς ένας τρόπος μόνο να αντιμετωπιστει… Το ξύλο!
Εάν όλοι μας δεν αντιδράσουμε μαζικά σε αυτό το κομμάτι και δεν λέω να πει δυο κουβέντες ο Παπαθεοδώρου ή ο Καλαφατάκης ούτε να βγάλει ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ , να αντιδράσουμε μαζικά γιατί ο αθλητισμός είναι κομμάτι της κοινωνίας τότε θα φτάσουμε σε σημείο να δούμε σκηνές που γίνονται στην Ουγκάντα ή στη Βενεζουέλα και δεν ξέρω και εγώ πού αλλού. Πέρα από τον αθλητισμό πέρα από τις νίκες και τις ήττες το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αξιοπρέπεια και αυτό που συμβαίνει δείχνει μεγάλη αναξιοπρέπεια, αλλά και το επίπεδο των ανθρώπων που διοικούν τον ελληνικό αθλητισμό και τις ομάδες”, ήταν το σχόλιο του για το θλιβερό περιστατικό…

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να αναφερθεί και στο παιχνίδι: “Για το παιχνίδι θα πω λίγα πράγματα. Μπήκαμε καλά πήραμε μια διάφορα δέκα πόντων και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε στην άμυνα μας έδωσε την δυνατότατα να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση, αποτελεσματικότητα και καλά ποσοστά κυρίως από την καλή δημιουργία που είχαμε και το μαρτυρούν και οι 19 ασιστ. Είχαμε όμως κάποια προβλήματα στο 2ο δεκάλεπτο με τη ζώνη, χάσαμε το ρυθμό μας και κάναμε πολλά λάθη με αποτέλεσμα το Ρέθυμνο να βρει τρόπους να τρέξει να δημιουργήσει κατοχές με αποτέλεσμα να μην πάμε με τη διαφορά που θέλαμε στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο περιορίσαμε πολύ τα λάθη μας στην επίθεση μας, καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά τους βασικούς παίκτες του Ρεθύμνου που όταν παίζουν καλά δημιουργούν προβλήματα αλλά το Ρέθυμνο βρήκε λύσεις από άλλους παίκτες όπως ο Σίννης. Και εμείς όμως είχαμε πολύ καλές επιθετικές επιλογές με αποτέλεσμα να κερδίσουμε το ματς. Αυτά για το παιχνίδι”.