Η απάντηση της Ζόχνοβα!

Τοποθετήθηκε η Κατερίνα Ζόχνοβα

Έπειτα από το χθεσινό μας ΑΡΘΡΟ, η Κατερίνα Ζόχνοβα τοποθετήθηκε επί του θέματος, έπειτα από επικοινωνία που είχαμε μαζί της μέσω facebook. Η διεθνής Τσέχα παίκτρια αναφέρθηκε στη διαμάχη της με τον Αθηναϊκό, σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν περί των διακανονισμών που της προτάθηκαν, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει εκτενή αναφορά στο “story”:

Αναλυτικά η δήλωση της Κατερίνα Ζόχνοβα:

“Τον Μάρτιο του 2011 έφυγα από τον Αθηναϊκό και μεταγράφηκα στην ΑΕΚ Λάρνακας στην Κύπρο. Η ομάδα του Βύρωνα και προσωπικά ο δήμαρχος, μου είχε υποσχεθεί ότι μέχρι τέλος Απριλίου του 2011 θα εξοφληθώ. Όμως, δεν πήρα ποτέ τα λεφτά μου παρά μόνο υποσχέσεις ότι τα χρήματά μου είναι στο γραφείο του υπουργού για υπογραφή ή δεν τα έχει στείλει ο χορηγός και από μέρα σε μέρα θα πληρωθούμε… Το παραμύθι αυτό κράτησε πάνω από 6-7 μήνες και στη συνέχεια με προτροπή του δικηγόρου μου, προχωρήσαμε σε αρχική επαφή με την ομάδα του Βύρωνα για να με πληρώσουν χωρίς να χρειαστεί να προσφύγω στην FIBA.

Μάταια όμως, καθώς δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Αφού η υπόθεση έφτασε στην FIBA και αποφάνθηκε η παγκόσμια ομοσπονδία υπέρ μου, η πρόταση του Αθηναΐκου ήταν να πληρώσει μόνο τα 10.000 ευρώ και όχι τα 14.440 που χρωστούσε και μάλιστα σε 4 άτοκες δόσεις. Σε έναν τέτοιου είδους διακανονισμό όπου η ομάδα του Βύρωνα ήθελε μετά από ένα χρόνο και καθυστέρηση να πληρώσει ότι ήθελε και με τους όρους που ήθελε, φυσικά και δεν δέχτηκα

Διερωτώμαι τι είναι ηθικό και που τελικά ήταν το πρόβλημα μιας και ο Αθηναϊκός δεν συμμετείχε ποτέ στην εκδίκαση της υπόθεσης, η οποία εκδικάστηκε ερήμην στο δικαστήριο της Γενεύης και ενώ υπάρχει τελεσίδικη απόφαση από τέλη Μαρτίου δεν την εκτελεί και δεν θέλει να με πληρώσει. Έχω παίξει σε Γαλλία, Πολωνία, Ισραήλ, Τσεχία και ποτέ δεν μου έτυχε κάτι παρόμοιο για δεδουλευμένα χρήματα. Η απόφαση είναι τελεσίδικη και η ομάδα του Βύρωνα οφείλει να με πληρώσει. Από εκεί και πέρα ο δικηγόρος μου χειρίζεται την υπόθεση και αυτός είναι αρμόδιος για τα περαιτέρω”.

Νίκος Βαγγέλης