Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Πάντα σε υψηλό επίπεδο

Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 | 2:10 π.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ , ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ |

Καταμεσής του καλοκαιριού και μετά από έναν γεμάτο, μπασκετικά, χειμώνα ετοιμαζόμαστε για ένα γεμάτο καλοκαίρι με Ευρωμπάσκετ και μεταγραφικά σίριαλ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Όμως οι δυο αιώνιοι μας επιφυλάσσουν έναν ακόμη καλύτερο χειμώνα. Δεδομένου ότι το καρπούζι μοιράστηκε στη μέση ανάμεσά τους, εννοώντας οτι οι μεν κυριάρχησαν στην Ευρώπη και οι δε έδειξαν τα δόντια τους σηκώνοντας τα πάντα στην Ελλάδα, σίγουρα το κίνητρο για αμφότερους για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις είναι μεγάλο κατι που έχει φανεί από πολύ νωρίς στην μεταγραφική περίοδο.

Ο Ολυμπιακός παρά την αδιαμφισβήτητα σημαντική φυγή του Χάινς δεν το έβαλε κατω και με σπουδαίες προσθήκες (Σίμονς, Ντάνστον, Πέτγουεϊ) δείχνει έτοιμος να είναι εξίσου ανταγωνιστικός και του χρόνου. Επίσης δεν χρειάζεται να αναφέρουμε την αξία της παραμονής του στυλοβάτη της ομάδας Βασίλη Σπανούλη, αδιαμφισβήτητου ηγέτη του Ολυμπιακού και βασικό άξονα των πρωταθλητών Ευρώπης στις επιτυχίες τους τα τελευταία χρόνια. Με μια-δυο προσθήκες ακόμα σε καίριες θέσεις είναι δεδομένο ότι η ομάδα του Πειραιά θα είναι εξίσου καλή (και γιατί όχι καλύτερη) του χρόνου.

Στην αντίπερα όχθη ο πρωταθλητής Ελλάδας Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Έχοντας πάρει φόρα από το νταμπλ και δεδομένου ότι ο πήχης για μια τέτοια ομάδα είναι πάντοτε ψηλά, είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη περισσότερα στην Ευρώπη.

Κλειδί σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο γρήγορος προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά με την επιστροφή του Φωτση, την παραμονή ενός πολυ βασικου στελέχους του Ραμέλ Κάρι, και μαζί με την απόκτηση του Μαυροκεφαλίδη και των δυο Ελληνόπουλων (Παππά, Γιάνκοβιτς) είναι ετοιμος να υπερασπιστεί το στέμμα του στην Ελλάδα και να επιστρέψει ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Αναμένουμε την συνέχεια της μεταγραφικής περιόδου με ενδιαφέρον.

*υντάκτής είναι ο αναγνώστης μας Γρηγόρης Κουτάντος. Περιμένουμε τα κείμενά σας στο basketworld10@gmail.com και εφόσον είναι εφικτό θα δημοσιευτούν