ΘΕΜΑ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: Ο μοναδικός νομός χωρίς επίσημο αγώνα μπάσκετ!!!

Αρκετά πίσω βρισκόταν δυστυχώς όσον αφορά το δημοφιλές άθλημα της καλαθοσφαίρισης ο νομός Ευρυτανίας. Μπορεί το καλοκαίρι να προετοιμάζονται οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Εθνική Ομάδα μπάσκετ των ανδρών), ωστόσο είναι ο μόνος νομός της Ελλάδας, στον οποίο μέχρι το 2011 δεν υπήρχε κάποιο αναγνωρισμένο σωματείο μπάσκετ παρά το γεγονός πως αριθμεί πάνω από 20.000 μόνιμους κατοίκους!

Αξίζει να αναφερθεί πως τα μοναδικά ομαδικά αθλήματα, στα οποία έχουν γίνει επίσημοι ομαδικοί αγώνες με την συμμετοχή μιας ομάδας από τον συγκεκριμένο νομό είναι το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ γυναικών!. Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο η Ευρυτανία έκανε βήματα προόδου όσον αφορά το άθλημα. Με την αξιέπαινη προσπάθεια ορισμένων ατόμων και την δημιουργία της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης(Π.Α.Κ.) συστάθηκε το πρώτο επίσημο σωματείο, το οποίο απασχολεί αρκετά νέα παιδιά της περιοχής και φιλοδοξεί τα επόμενα χρόνια να κατέβει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ, στην οποία και υπάγεται.

Από το 2011 επίσης επανήλθε το τουρνουά μπάσκετ Καρπενησίου, το οποίο έχει διεξαχθεί τα δυο τελευταία χρόνια υπό την αιγίδα του Δήμου και το «μεράκι» ορισμένων ανθρώπων. Η εν λόγω διοργάνωση προσελκύει κάθε Μάιο πληθώρα Ευρυτάνων ερασιτεχνών αθλητών, αλλά και θεατών. Γινόταν και παλιότερα μέχρι την ίδια εποχή μέχρι το 2003, όπου ξαφνικά για οικονομικούς λόγους «νέκρωσε». Ας ελπίσουμε ένα καλύτερο αύριο για το Ευρυτανικό μπάσκετ και πολύ σύντομο να δούμε επίσημο αγώνα!.
Δημήτρης Κολλημένος: Συνεργάτης του www.basketworld.gr από την Ευρυτανία και www.evrytaniasport.gr