ΙΚΑΡΟΣ: Απόφαση Αγγελόπουλου η επιστροφή στην Καλλιθέα

Απόφαση του κυρίου Αγγελόπουλου χαρακτηρίζουν με ανακοίνωση που εξέδωσαν παράγοντες από την Χαλκίδα, την επιστροφή του Ικάρου στην Καλλιθέα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Α’ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ της ΧΑΛΚΙΔΑΣ για τον ΙΚΑΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Όσον αφορά την συνεργασία της επιτροπής μπάσκετ των ανθρώπων της ΧΑΛΚΙΔΑΣ με τον κύριο ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ και την Κ.Α.Ε. ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, οι άνθρωποι της ΧΑΛΚΙΔΑΣ προς αποφυγήν οποιωνδήποτε παρεξηγήσεων και προς απάντηση κάποιων ερωτημάτων κυρίως των χιλιάδων Χαλκιδαίων φιλάθλων που βρέθηκαν εφέτος κοντά στην ομάδα, έχουν να τοποθετηθούν προς το παρόν στα εξής σημεία.

1) Η ομάδα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, από κοινού ότι θα μετακομίσει σαν αγωνιστική έδρα στην Καλλιθέα, και ότι έχει αποφασιστεί μέχρι αυτήν την στιγμή, είναι μονομερής απόφαση του κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, και δεν προκύπτει από τα άρθρα του συμφωνητικού που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές.

2) Όσον αφορά για την ανακοίνωση του ερασιτέχνη Ίκαρου Καλλιθέας, «για τον μοναδικό για την Ελλάδα τετραετή σχεδιασμό, ο οποίος έχει να κάνει με την ανάδειξη των μεγάλων ταλέντων που έχει στις υποδομές του αλλά και των Νέων που θα θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το πρόγραμμα, και την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Λιόγα, ο οποίος πέραν της ανδρικής ομάδας, η οποία και θα πορευτεί με πάρα πολλούς Έφηβους και Νέους αθλητές, θα έχει την άμεση παρακολούθηση και τον σχεδιασμό του εφηβικού και παιδικού τμήματος, καθώς και της ομάδας Νέων», αυτό που έχουμε απλά να ενημερώσουμε όλους τους φιλάθλους σε ολόκληρη την ΕΛΛΑΔΑ, είναι ότι τρεις από τους αθλητές που θα στηριχτεί αυτό το εγχείρημα του ΙΚΑΡΟΥ, είναι οι τρεις ΔΙΕΘΝΕΙΣ αθλητές που έδωσε πέρυσι η Α.Γ.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ στον ΙΚΑΡΟ στα πλαίσια της συνεργασίας τους και της συμφωνίας μετακόμισης της ομάδας στην ΧΑΛΚΙΔΑ, Ο ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΣΙΔΗΣ, Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΟΥΖΙΔΗΣ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΡΛΑΣ, όλοι ενεργοί διεθνείς με τις ομάδες ΠΑΙΔΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ και ΝΕΩΝ και για τους οποίους ακόμα υπάρχουν εκκρεμότητες οικονομικές του ΙΚΑΡΟΥ προς την ΑΓΕΧ.

3) Για τα φλέγοντα οικονομικά ζητήματα , και την αντίστοιχη οικονομική σχέση, που υπήρξαν στην περυσινή συνεργασία του κυρίου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ με τους παράγοντες της ΧΑΛΚΙΔΑΣ, τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα, και αυτό γιατί οι άνθρωποι της ΧΑΛΚΙΔΑΣ δεν εισέπραξαν ούτε διαχειρίστηκαν ούτε ένα ευρώ από τα βεβαιωμένα έσοδα της ΚΑΕ από ΟΠΑΠ και NOVA, για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014, χρήματα τα οποία εισέπραξε και διαχειρίστηκε μόνο ο κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. Οι παράγοντες της ΧΑΛΚΙΔΑΣ το μόνο που έκαναν ολόκληρη την χρονιά, απλά πλήρωναν τις υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει , στην πόλη της ΧΑΛΚΙΔΑΣ .Βέβαια αυτό που εκκρεμεί και πρέπει να αποσαφηνιστεί από την πλευρά του κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος όλα τα χρόνια υπήρξε φερέγγυος, και αξιόπιστος είναι η οριστική αποπληρωμή των παικτών και των συμβολαίων της ομάδας για την φετινή χρονιά κάτι που πρέπει να γίνει από τα χρήματα των εσόδων που έχει ήδη εισπράξει.

4) Για την οριστική μεταφορά της ΚΑΕ ΙΚΑΡΟΣ στην ΧΑΛΚΙΔΑ ώστε να αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα Ε.Ο.Κ. στην Α2, στην πόλη της ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ζητήθηκαν από τον κ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ πέραν της εγγυητικής επιστολής των 100.000? η οποία παρεμπιπτόντως δεν απαιτείται στο πρωτάθλημα της Α2, πολλές άλλες χρηματικές εγγυήσεις και εμπράγματες διασφαλίσεις (!!!!) για την εξασφάλιση της οικονομικής συνέπειας της ομάδας, κάτι που οι Χαλκιδαίοι επιχειρηματίες έκριναν παράλογο και υπερβολικό.

5) Παρόλα αυτά υπάρχουν οι Χαλκιδαίοι επιχειρηματίες που συγκέντρωσαν το ποσό της εγγυητικής και οι Χαλκιδαίοι παράγοντες που μαζί με τους παραπάνω επιχειρηματίες και χορηγούς εξασφαλίζουν της οικονομική άνεση και ανάλογη χρηματοδότηση ενός αξιόλογου ΜΠΑΤΖΕΤ, ώστε να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα στην Α2 η οποία να κάνει άμεσα πρωταθλητισμό, και όχι να περιμένει απλά το πλάνο τετραετίας που θέτει ο ερασιτέχνης ΙΚΑΡΟΣ, και οι οποίοι ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΝ να επιθυμούν την παραμονή της ομάδας στην ΧΑΛΚΙΔΑ, με μοναδικό στόχο την άμεση επάνοδο στην Α1 κατηγορία.

6) Για να κλείσουμε προς το παρόν την πρώτη ανακοίνωσή μας, θα πρέπει σε όλα αυτά , και κυρίως στην απόφαση των άμεσα υπευθύνων και του κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, για την παραμονή ή όχι της ομάδας στην πόλη της ΧΑΛΚΙΔΑΣ , να συνυπολογίσουμε και την φοβερή επιθυμία των χιλιάδων Χαλκιδαίων φιλάθλων, να στηρίξουν την ομάδα και στην Α2, φίλαθλοι οι οποίοι με την στάση τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους ολόκληρη την φετινή χρονιά, κατακλύζοντας το κλειστό της ΚΑΝΗΘΟΥ, έδωσαν το δικό τους μήνυμα , σε όλους , για το πόσο αγαπάνε το ΜΠΑΣΚΕΤ σε αυτήν την πόλη, και επίσης με το ήθος και την αθλητική παιδεία που «δίδαξαν» όλη τη χρονιά με την στάση τους σε όλα τα παιχνίδια στην ΧΑΛΚΙΔΑ μας απέδειξαν ότι έχουν λόγο στην απόφαση αυτή. Οι παράγοντες της ΧΑΛΚΙΔΑΣ θα επανέλθουν με περισσότερες και πιο λεπτομερείς ανακοινώσεις».