ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: “Μία ομάδα, μία πόλη”

11:40 π.μ. | = 1 | ΕΣΚΑΒΔΕ | ΤΟΠΙΚΑ |

Ο Κώστας Νικάκης μίλησε στην εκπομπή “Σπορ στις 12” στον Δυτικά fm 96,1 στους Χρήστο Στούμπο και Μιχάλη Σταμουλάκη για την πρωτοβουλία που πήρε για την συγκέντρωση όλων των παραγόντων των ομάδων που ασχολούνται με το μπάσκετ την Κυριακή 21 Απριλίου στις 11 το πρωί στο Παπαστράτειο μέγαρο.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο διεθνές τουρνουά που θα διεξαχθεί στην Βόνιτσα την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου καθώς και για το αν είναι ευχαριστημένος από το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ με τον τρόπο που διεξήχθη την φετινή χρονιά.

Για την πρόταση που θα καταθέσει: “Το σύνθημα μας είναι μια ομάδα μια πόλη. Να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία των ομάδων. Διευκρινίζω ότι δεν μιλάμε για συγχωνεύσεις σωματείων αλλά για συνεργασία. Να υπάρχει μια καλή ομάδα στο παιδικό τμήμα. Μια στο εφηβικό. Μια στο παμπαιδικό, μια κορασίδων και ούτως καθεξής. Να υπάρχει ομοψυχία και τα διαδικαστικά θα τα συζητήσουμε με τους παράγοντες. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω και οι συγκυρία θα βοηθήσει γιατί οικονομικά είναι δυσβάστακτο για τα σωματεία να αντέξουν αυτό το φορτίο. Πιστεύω ότι θα στεφθεί με επιτυχία αυτή η πρόταση”.

Για τις διαφορές με ανάλογες προτάσεις του παρελθόντος: “Η διαφορά ήταν η κακή νοοτροπία των παραγόντων τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ μαζευόμασταν να συζητήσουμε κάποιος θα διαφωνούσε η κάποιος άλλος θα ήθελε αυτή η ένωση να είναι στο όνομα της ομάδας που εκπροσωπεί. Και όποιος διαφωνούσε αποχωρούσε και εν τέλει δεν γινόταν τίποτα. Τώρα είναι απλά τα πράγματα. Εάν δεν θέλει κάποιος θα συνεχίσουν οι άλλοι. Λύνοντας το θέμα της νοοτροπίας των παραγόντων είμαι αισιόδοξος για την κατάληξη αυτής της πρότασης. Μιλώντας με τους παράγοντες διέκρινα κοινό στόχο και πρέπει να πω ότι ο πρώτος που δέχθηκε αυτή την πρόταση ήταν ο εκπρόσωπος της Γυμναστικής Εταιρείας Τάκης Τσιρώνης.

Για το διεθνές τουρνουά που θα γίνει στην Βόνιτσα: Θα γίνει ένα διεθνές τουρνουά εφήβων μεταξύ των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, της Σλοβενίας, της Γερμανίας και της Βουλγαρίας. Πρώτη φορά θα γίνει στην Βόνιτσα. Υπάρχουν κάποια άτομα στο Δήμο Βόνιτσας που βλέπουν μπροστά. Με αυτό το τουρνουά θα μπορέσουμε του χρόνου να το μοιράσουμε και σε άλλες πόλεις όπως στην Λευκάδα και στην Πρέβεζα. Θεωρώ ότι θα είναι πόλος έλξης για τους φίλους του μπάσκετ της περιοχής. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Δήμου και της ομάδας της Βόνιτσας για την επιθυμία να διοργανώσουν ένα διεθνές τουρνουά. Η ΕΟΚ ανταποκρίθηκε άμεσα και πιστεύω ότι όλα θα πάνε κατ ‘ ευχή”.

Για το πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ με την νέα δομή κατά πόσο είναι ευχαριστημένος: “Εγώ ακούω τη φωνή των σωματείων. Αφού τα σωματεία μου δήλωσαν ότι είναι ευχαριστημένα άρα είμαι και εγώ. Παραμένουμε στα ίδια πλαίσια που κινηθήκαμε φέτος με βάση και την οικονομική κατάσταση. Ένα αλλάξουν τα οικονομικά δεδομένα σε 2-3 χρόνια θα κινηθούμε και εμείς προς αυτή την αλλαγή”.

Για το εάν θα καταργηθεί η Β ΕΣΚΑΒΔΕ: “Φυσικά όχι. Θα υπάρχει πάντα Β κατηγορία εκτός εάν καταργηθούν ομάδες και μείνουμε 25 σωματεία αναγκαστικά θα καταργηθεί η Β’ ΕΣΚΑΒΔΕ”.