Λέω να φτιάξω ομάδα και να την δηλώσω στην Δ΄ΕΣΚΑ. Μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα θα πάμε Α2

Του Θωμά Κυρίτση

Ένας φίλος… μπασκετικός και χρόνια στον χώρο κάποια στιγμή δημοσίευσε στο προφίλ του στο facebook την συγκεκριμένη ατάκα “Λέω να φτιάξω ομάδα και να την δηλώσω στην Δ΄ΕΣΚΑ. Μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα θα πάμε Α2!!!”

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη ατάκα ΠΡΕΠΕΙ να γίνει η ατάκα του καλοκαιριού και δείχνει το πώς διακωμωδεί ο μπασκετικός κόσμος αυτή την κατάσταση.

Όλοι είπαν “δεν νομίζω”, καθώς η ΕΟΚ και οι ομάδες που ανεβαίνουν μιλούν για δικαιοσύνη και ανταμοιβή των κόπων τους.

Η ΕΟΚ είναι παρών μόνο μέσω συσκέψεων και δηλώσεων, ανήμπορη και χωρίς να μπορεί να βοηθήσει το ΜΠΑΣΚΕΤ, το οποίο ο πρόεδρός της Γιώργος Βασιλακόπουλος στην κλήρωση των Εθνικών πρωταθλημάτων έλεγε με καμάρι πως αντέχει και πως είναι στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης (FIBA).

Μάλλον είναι σαν τους πολιτικούς, δεν βλέπει, δεν βιώνει τα προβλήματα των σωματείων και απλά μένει να θριαμβεύει με τις δάφνες…. οι οποίες φαίνεται να είναι του παρελθόντος.

Έχει αναρωτηθεί γιατί κάποιος να επενδύσει τα χρήματα του σε ομάδα Α2… και δεν μιλάω για χαμηλότερες κατηγορίες.

Σπίτια και περιουσίες κινδυνεύουν να χαθούν από ανθρώπους που αγάπησαν και αγαπούν το μπάσκετ κάνοντας τους παράγοντες και πλέον έμειναν ξεκρέμαστοι στο πέλαγος της οικονομικής δίνης, να πρέπει να πληρώσουν με το βιος τους την οφειλή τους σε κάποιο μπασκετμπολίστα, που με την σειρά του περιμένει πλέον ως μάνα εξ ουρανού τα δεδουλευμένα του.

Από την στιγμή που χάθηκε η τακτική επιχορήγηση οι ομάδες δεν μπορούν να ορθοποδήσουν από την περίοδο 2010-2011. Παίκτες, προπονητές και προμηθευτές απλήρωτοι και ταυτόχρονα αδυναμία πληρωμής… και γενικά όλο υποσχέσεις.

Και αφού δεν μπορεί να δοθεί αυτό το βοήθημα λόγω της μεγάλης κρίσης που διέπει την κοινωνία μας, πώς ένας επενδυτής θα δώσει χρήματα σε ένα παίκτη, όταν πρέπει να πληρώνει ακόμα και την γραμματεία των αγώνων (πέρυσι οι άνθρωποι της ομοσπονδίας ήθελαν οι διοικήσεις να πληρώνουν και τους διαιτητές ακόμα και τον γιατρό του αγώνα, δηλαδή αξίωναν περίπου 700 ευρώ το ματς… Ακριβό χόμπι θα έλεγα κύριοι).

Πώς όμως θα βρισκόταν αυτά τα χρήματα… από τα μηδενικά εισιτήρια, καθώς οι περισσότεροι σύλλογοι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να τα θεωρήσουν στην εφορία.

Δεν θα έπρεπε οι ιθύνοντες της ΕΟΚ, αντί για επιβλητικά βλέμματα και δηλώσεις, να κοιτάξουν να εξασφαλίσουν πόρους να κάνουν θελκτικό το προϊόν τους… ίσως μέσω κάποιας τηλεοπτικής κεντρικής διαχείρισης που θα δίνει χρήματα στους συλλόγους που “πουλάνε” τις ομάδες τους, ή έστω μέσω του ΟΠΑΠ;

Εδώ υπάρχει παράγοντας που πέρυσι έδωσε από την τσέπη του 80 χιλιάδες ευρώ και υβρίζεται ως μη συνεπής και μην αναφέρω και τα χειρότερα που ακούει καθημερινά. Γιατί αυτός ο άνθρωπος να ξαναδώσει χρήματα στο μπάσκετ;

Όσο για τις ομάδες που πέρυσι τερμάτισαν σχεδόν στη μέση της βαθμολογίας, και ανεβαίνουν επειδή κάποιοι δεν μπόρεσαν να αντέξουν την οικονομική δίνη ας κοιτάξουν να μην κάνουν τέτοιες δηλώσεις… περί δικαιοσύνης γιατί στο γήπεδο δεν μπόρεσαν να πετύχουν την χαρά της ανόδου. Έτσι κι αλλιώς, άνοδος στα χαρτιά για ένα οπαδό είναι σαν μη γενόμενη.

Kαι κάτι άλλο… ας προσέξουν να μην είναι αυτοί το επόμενο θύμα της κρίσης!!!

Είπαμε αν την είχα δηλώσει τώρα θα παίζαμε Α2 και θα είχα το δικαίωμα να μιλήσω για… δικαίωση των προσπαθειών μου!!!