ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Σάλος με την σβάστικα που ζωγράφισε ο Λαβρίνοβιτς (photos)

10:24 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2013 , ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ |

Σάλος έχει προκληθεί στην Λιθουανία από την ανόητη κίνηση του Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς να ζωγραφίσει στην τσάντα του μια σβάστικα. Μετά τις αντιδράσεις ζήτησε συγνώμη.

Ο 34χρόνος φόργουορντ σέντερ ζωγράφισε το ναζιστικό σύμβολο κατά την διάρκεια της αναμονής για την αναχώρηση της αποστολής της Εθνικής Λιθουνίας για την Σλοβενία για το Ευρωμπάσκετ, που αρχίζει αύριο (4/9). Την κίνηση του Λαβρίνοβιτς συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός του Π. Γκαργκάουσκας και αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Λιθουανίας με ανακοίνωση του καταδίκασε την ενέργεια του 34χρόνου φόργουορντ σέντερ, όπως και η Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας: «Η λιθουανική ομοσπονδία μπάσκετ, είναι εναντίον σε κάθε έκφραση αντισημιτισμού, εθνικού ή οποιουδήποτε άλλου και καταδικάζει το γεγονός. Όλα τα μέλη της λιθουανικής ομάδας μπάσκετ σέβονται τους ανθρώπους όλων των εθνικοτήτων και των θρησκειών».

«Ίσως η βλακεία δεν έχει όρια, αλλά η ηλιθιότητα των φωτογράφων είναι ίσως μεγαλύτερη», σχολίασε ο Άρβιντας Σαμπόνις, ο οποίος τα… έβαλε με τον φωτογράφο, που, όμως, έκανε απλά την δουλειά του. Ευτυχώς στην συνέχεια ο θρύλος του λιθουανικού μπάσκετ στράφηκε και εναντίον του Λαβρίνοβιτς: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε όλοι είμαστε υπέρ της Λιθουανίας. Προφανώς δεν κατάλαβε τι έκανε».

Μετά τις αντιδράσεις ο διεθνής Λιθουανός μπασκετμπολίστας ζήτησε συγνώμη: «Σέβομαι τους ανθρώπους όλων εθνικοτήτων και όλων των θρησκειών. Δεν ήθελα να προσβάλω κανέναν. Ζητώ συγνώμη και απολογούμαι για την απρόσεκτη ενέργειά μου».

πηγή…pamesports.gr