ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ στο basketworld.gr: “Δικαίωση είναι το νταμπλ”

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν από τους παίκτες που αμφισβητήθηκαν όσο λίγοι από την αρχή κιόλας της χρονιάς. Στη συνέχεια, όμως, και ειδικά μετά τον Φεβρουάριο, αποτέλεσε έναν από τους βασικότερους παράγοντες της ομάδας του Παναθηναϊκού στην πορεία προς το νταμπλ. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος μίλησε στο basketworld.gr και στον Αχιλλέα Μαυροδόντη για τον 5ο τελικό τη χρονιά, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια.

Συγχαρητήρια. Είστε πλέον πρωταθλητές Ελλάδας! Πού κρίθηκε το πέμπτο παιχνίδι;

Πιστεύω πως ελέγχαμε όλο το παιχνίδι και αυτό φαίνεται και από τους 21 πόντους διαφορά που μπήκαμε στο ημίχρονο. Ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλα όσα μας είπε ο κόουτς και πήραμε καθαρά την νίκη.

Ποιος ήταν ο λόγος που στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μια καθίζηση του Παναθηναϊκού και η διαφορά έπεσε;

Όταν είσαι 21 πόντους μπροστά είναι φυσικό κάποια στιγμή να χαλαρώσεις και λίγο. Παρόλα αυτά και πάλι ήμασταν συγκεντρωμένοι, ελέγχαμε τη διαφορά και  τελικά πήραμε και τον αγώνα.

Πόσο καλό ήταν για την ψυχολογία σας το “μπρέικ” μέσα στο ΣΕΦ;

Σίγουρα ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη. Το να κάνεις μπρέικ στο μπρέικ έχει πολύ μεγάλη σημασία για την ψυχολογία και στην προκειμένη περίπτωση μας έβαλε για τα καλά και πάλι μέσα στο παιχνίδι του τίτλου.

Είσαι από τους παίκτες που από την αρχή της χρονιάς έχεις αμφισβητηθεί πολύ. Νιώθεις δικαιωμένος μετά από την παρουσία σου στα τελευταία παιχνίδια;

Δεν θα έλεγα πως νιώθω δικαιωμένος. Ήρθε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και με πίστεψε περισσότερο. Η δικαίωση είναι ότι πήραμε το Νταμπλ.

Είναι το πρώτο σου πρωτάθλημα. Πού το αφιερώνεις;

Στην οικογένεια μου και στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Γενικά σε όλους όσους χάρηκαν με αυτή μας την κατάκτηση.

Ποια είναι τα σχέδια σου από εδώ και μπρος; Η επόμενη μέρα θα σε βρει και πάλι στον Παναθηναϊκό;

Ποτέ δεν ξέρεις για αυτά. Εγώ έχω συμβόλαιο με την ομάδα αλλά από εκεί και πέρα είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν για το τι μέλει γενέσθαι.