Μιχάλης Θάνος στο basketworld.gr: “Δε σκότωσα κανέναν!”

Ο ισόβιος αποκλεισμός του Μιχάλη Θάνου από τα παρκέ έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στις τάξεις του μπασκετικού κόσμου, όπως φάνηκε και από τα σχόλια που έγιναν στο facebook μετά από το κείμενό μας με τίτλο “Ισόβιος αποκλεισμός σε Θάνο”. Η ΕΟΚ απεφάνθη πως ο τεχνικός του Πολυκράτη θα πρέπει να παραμείνει… άνεργος για το υπόλοιπο της ζωής του και χωρίς καν να τον καλέσει σε απολογία, τον ενημέρωσε για τον πρωτοφανή τιμωρία του, που θυμίζει ποινή σε… δολοφόνο!

Το basketworld.gr είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μιχάλη Θάνο, που έδωσε το στίγμα του για τη συγκεκριμένη υπόθεση, τονίζοντας πως οι δικηγόροι του θα προσφύγουν ακόμα και στα πολιτικά δικαστήρια αν χρειαστεί. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα με είπε:

“Δυστυχώς δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή παρά μόνο ότι έχω ήδη προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και πως οι δικηγόροι μου εξετάζουν όλες τις ένδικες παραμέτρους με κάθε λεπτομέρεια για να προσφύγουμε και στα πολιτικά δικαστήρια με προσφυγές και μηνύσεις. Πρόθεσή μας είναι να φτάσουμε, αν χρειαστεί, ακόμα και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προκειμένου να δικαιωθώ, πράγμα που κατά τη γνώμη μου θα αφορά όχι μόνο εμένα αλλά και όλους τους συναδέλφους μου που στο μέλλον θα βρεθούν σε παρόμοια θέση.

Σημαντική επιδίωξή μου είναι να διασφαλίσω το μέλλον και τα συμφέροντα του ανήλικου παιδιού μου γιατί είμαι επαγγελματικά εξαρτώμενος από το μπάσκετ χωρίς άλλο έσοδο και αντιλαμβάνεσαι ότι προκύπτει πολύ σοβαρό θέμα. Μείζον θέμα είναι και η αποκατάσταση της όποιας εικόνας έχει δημιουργήσει απέναντί μου η απόφαση και με θέτει αυτόματα εκτός μπάσκετ λόγω της κόντρας που θεωρητικά προκύπτει με την Ομοσπονδία. Το παράλογο της όλης υπόθεσης είναι ότι ουδέποτε κλήθηκα σε απολογία για να εξηγήσω τι εννοούσα και να απολογηθώ, όπως επιτάσσει και το ύψος της απόφασης και τιμωρήθηκα με ένα απλό φαξ το οποίο στάλθηκε στα γραφεία του συλλόγου. Θα θυμίσω ότι εν ενέργεια καλαθοσφαιριστής (πρώην διεθνής), πρώην προπονητής μπάσκετ και νυν πολιτικός, αλλά και προπονητής ποδοσφαίρου, σε στιγμές ανάλογης ψυχολογικής πίεσης, ίσως να εκφράστηκαν απρεπώς χωρίς να έχουν συνεπείς τόσο ακραίες. Επίσης γνωρίζω ότι ασκείται από μέρους της Ομοσπονδίας πίεση για απομάκρυνσή μου από την ομάδα, η οποία προς στιγμήν βέβαια με στηρίζει, αντιλαμβάνεσαι όμως ότι η απόφαση από μόνη της δημιουργεί προβληματική δυσλειτουργία και δη σε ένα ακριτικό νησί που η πρόσληψη ενός προπονητή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αν δεν έχει και επιπλέον επαγγελματική ενασχόληση και μεσούσης της περιόδου.

Φοβάμαι για το μέλλον του παιδιού μου. Θεωρώ, λοιπόν, τουλάχιστον ανθρώπινο να τιμωρηθώ εφόσον αυτό είναι το σωστό, όχι όμως να στερείς από έναν άνθρωπο με ανήλικο παιδί το δικαίωμα στα 42 του χρόνια να μπορέσει να ξαναεργαστεί. Όπως καταλαβαίνετε οι γιορτές που έρχονται μάλλον δεν θα είναι γιορτές χαράς για εμένα και την οικογένειά μου παρά γιορτές απογοήτευσης, λύπης και στεναχώρια.
Εύχομαι σε όλο το κόσμο υγεία και επιθυμώ να υπάρχουν στον κόσμο… και κυρίως σε ανθρώπους που το μέλλον τους εξαρτάται από αυτούς ανθρώπινες άξιες και να πρυτανεύει η λογική, ιδίως σε εποχές που ο κόσμος φοβάται για το αύριο και αντιμετωπίζει πείνα και δυστυχία όταν γνωρίζει ότι ταυτόχρονα υπάρχει κόσμος που δεν έχει ακόμα βιώσει τα ίδια συναισθήματα.

Υπάρχουν ακόμα πράγματα που σχετίζονται με την συγκεκριμένη υπόθεση που όμως θα παραθέσουν σε επόμενες μέρες οι ίδιοι οι δικηγόροι που τους ευχαριστώ για την συμπαράσταση και που θεωρώ ότι είναι καλύτερο να ειπωθούν από τους ίδιους και έχουν να κάνουν με το παράνομο και καταχρηστικό της συγκεκριμένης απόφασης.

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και υπενθυμίζω πως δεν σκότωσα κανέναν”.

Νίκος Βαγγέλης