ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗΣ: «Η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να πρωταγωνιστεί»

Η ΑΕΚ σχεδιάζει το νέο της ξεκίνημα στην Α1. Η «βασίλισσα» θα έχει μια δύσκολη χρονιά αλλά και αρκετά ελπιδοφόρα. Ένα από τα νέα παιδιά που φέρουν αυτή την ελπίδα, είναι ο νεοαποκτηθείς, Μιχάλης Καμπεριδής. Ο 20χρονος διεθνής με την Νέων Ανδρών, είναι ήδη γνωστός στους φιλάθλους της ΑΕΚ, καθώς ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για την νέα του ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στον περσινό αγώνα της ΑΕΚ με τον Φιλαθλητικό στην Α2, οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί τον χειροκροτούσαν και φώναζαν το όνομά του.

Ο Μιχάλης Καμπερίδης μίλησε αποκλειστικά στο basketworld και τη Μυρτώ Τσιτσιού, μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα πρώτα βήματα της «Ένωσης» και τις προσωπικές του σκέψεις.

Η αποψινή ήττα από τον Παναθηναϊκό ήταν σχετικά αναμενόμενη. Η έκβασή του, όμως, ίσως απογοήτευσε. Τι έφταιξε και η ΑΕΚ έχασε με τέτοια διαφορά;

Από την αρχή μπήκαμε στο ματς μουδιασμένοι. Από τις οδηγίες που δόθηκαν από το προπονητικό team κάναμε ακριβώς τα αντίθετα. Η ήττα δεν θεωρώ ότι ήταν αναμενόμενη. Κάναμε πάρα πολλά λάθη. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που τρέχει. Έπρεπε να τους σταματήσουμε, αλλά δεν το κάναμε ποτέ. Και κάπως έτσι χάσαμε.

Προς το παρόν η ΑΕΚ έχει δύο ήττες και μία νίκη. Το επόμενο παιχνίδι είναι απέναντι στον Ολυμπιακό. Σε τι στοχεύει η «βασίλισσα»;

Είμαστε μια νέα ομάδα, που έχουμε λίγο χρονικό διάστημα προετοιμασίας μαζί. Σιγά σιγά βελτιωνόμαστε, γινόμαστε ομάδα. Σίγουρα το πρόγραμμα είναι πολύ δύσκολο και ειδικά στη φάση που είμαστε αυτή τη στιγμή. Κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να παίρνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέραμε το μέγεθος της ομάδας του Παναθηναϊκού. Ξέρουμε και το μέγεθος του Ολυμπιακού. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Και σίγουρα δεν θα είμαστε όπως σήμερα. Μας πήγαν όλα στραβά, από την πρώτη στιγμή του παιχνιδιού. Τώρα απλά κοιτάμε μπροστά.

Γενικότερα πιστεύεις ότι ο στόχος της ΑΕΚ είναι η παραμονή ή κάτι περισσότερο;

Σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Αλλά και το κάτι παραπάνω. Εξάλλου η ΑΕΚ είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί. Βήμα βήμα ξεπερνάμε όλα τα προβλήματα και θα δώσουμε  τα πάντα στο παρκέ.

Είναι η πρώτη σου φορά στην Α1, η πρώτη σου φορά στην ΑΕΚ, στη ομάδα της καρδιάς σου. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις και τα συναισθήματά σου;

Τα συναισθήματα είναι πολλά. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Προσπαθώ και εγώ όσο μπορώ να βοηθάω, μέσα στις προπονήσεις, αλλά και μέσα στα παιχνίδια όσο μου δίνεται η ευκαιρία. Είναι τεράστια χαρά για μένα. Ο κόσμος μας στηρίζει απίστευτα. Θεωρώ πως θα’ ρθει η στιγμή μέσα στη χρονιά που θα με εμπιστευτεί ο προπονητής περισσότερο και θα αποδείξω και εγώ με τη σειρά μου ότι αξίζω να βρίσκομαι στα σαλόνια της Α1.