ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΥΤΑΡΧΟΥ στο Basketworld.gr: “Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά!”

Μετά από μια αξιόλογη πορεία με τον Ίκαρο στην Α1, ο Μιχάλης Πολυτάρχου πήρε πέρυσι το ρίσκο μετακομίζοντας στην ΑΕΚ και μέχρι στιγμής η ιστορία τον δικαιώνει, καθώς στην παρθενική του σεζόν στην ομάδα πανηγύρισε την άνοδο στην Α2, όντας ο μεγάλος της ηγέτης.

Ο Ναξιώτης γκαρντ μίλησε στο Basketworld.gr για τις εντυπώσεις του από τη “Βασίλισσα”, αποκάλυψε τους λόγους του που τον ώθησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του κιτρινόμαυρου λαού…

Πόσο εύκολα ήρθε η άνοδος στην Α2;

Η πορεία μας ήταν πολύ δύσκολη. Υπήρχε άγχος και πίεση, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Τα στοιχεία που μας χαρακτήριζαν ήταν πως αποτελούσαμε όλοι μαζί μια παρέα, όντας ενωμένοι από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή

.

Ποιο είναι το σχόλιό σου για το παραλίγο… μοιραίο παιχνίδι με τον Κρόνο;
Μπήκαμε στο παιχνίδι και πριν παίξουμε, νομίζαμε ότι το είχαμε κερδίσει, ενώ όλα τα παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζεις μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο, στη συνέχεια ήμασταν πολύ προσεκτικοί. Απλά μπαίναμε σε κάθε παιχνίδι συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για τη νίκη και κάναμε όσα μας έλεγαν οι προπονητές μας.

Τι σε έκανε να φύγεις από την Α1 και τον Ίκαρο, μετακομίζοντας στην ΑΕΚ;
Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά! Ζυγίζει πολλά κιλά, η ομάδα κουβαλάει μια τεράστια ιστορία και συν τοις άλλοις, οι άνθρωποί της, οι προπονητές και η διοίκηση με προσέγγισαν με πολύ ωραίο τρόπο. Διαπίστωσα ότι υπάρχει σοβαρό πλάνο, με υψηλούς στόχους και προοπτική.


Ποια είναι η γνώμη σου για τη διοίκηση της ομάδας;
Πραγματικά, είναι μία από τις καλύτερες διοικήσεις που έχω δει όσα χρόνια παίζω μπάσκετ. Οι άνθρωποί της αγαπούν πολύ την ομάδα και δίνουν τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της. Ο κ. Κοτσάτος και ο κ. Αλεξίου είναι υγιείς παράγοντες και ό,τι κάνουν είναι συνυφασμένο με την ιδέα του πρωταθλητισμού και της οργάνωσης υψηλού επιπέδου.

Πώς είναι η συνεργασία σου με το τεχνικό επιτελείο;
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά τον Βαγγέλη Ζιάγκο, αλλά και τον συνεργάτη του Παναγιώτη Χατζηελευθερίου που με εμπιστεύτηκαν στην αναγέννηση της “βασίλισσας”. Η συνεργασία μας ήταν και συνεχίζει να είναι άψογη. Πρόκειται για εξελίξιμους προπονητές, που δουλεύουν σωστά. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται τέτοιους προπονητές και θα φτάσουν ψηλά γιατί αγαπούν την ομάδα που είναι και δίνουν τα πάντα για να πετύχουν.

Θα ήθελα το σχόλιό σου για τον κόσμο…
Ο κόσμος της ομάδας περνάει γενικά μια δύσκολη περίοδο και από εδώ και πέρα μόνο χαρές θα νιώθει. Με άγγιξε πάρα πολύ ο κιτρινόμαυρος λαός. Με έκανε να νιώσω τι σημαίνει ΑΕΚ. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ και ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν.

Γιατί αποφάσισες να παραμείνεις στην ΑΕΚ;
Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την πρώτη μου χρονιά και ήταν αδύνατον να αρνηθώ την πρόταση παραμονής. Δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτώ πολύ. Έχω αρχίσει και δένομαι με την ομάδα. Θέλουμε και μπορούμε να φτάσουμε ψηλά μαζί. Η φυσική θέση της ΑΕΚ είναι στην ελίτ της Α1.

Συντάκτης: Νίκος Βαγγέλης
photo elements: Μάνος Βελούδος