Να αγιάσει το χέρι του Δράκου!

4:49 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : .Νίκος Βαγγέλης , GREEK ABROAD , ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ |

Του Νίκου Βαγγέλη

Κεντρικό πρόσωπο είναι από χθες το βράδυ στην Κίνα ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο λόγος… προφανής. Ο μεγάλος “Δράκος” του ελληνικού μπάσκετ αρνήθηκε τη χειραψία στο πολέμιό του, αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας, Χου Γιάσι, δείχνοντας για μη ακόμη φορά πως υπάρχουν αληθινοί άνθρωποι που δεν τους αρέσει να φοράνε προσωπεία.

Η αυθεντικότητα του Έλληνα τεχνικού αποτελεί “φάρο” για κάθε άνθρωπο άνευ προσωπικότητας, που αναγκάζεται να σκύβει το κεφάλι και να προσκυνάει τον κάθε ανύπαρκτο στο όνομα της… εξωτερικής εικόνας και του προστίζ. Όμως, ο Γιαννάκης δεν είναι τέτοιος. Έχει μάθει να δρα αυθόρμητα και να μην ανέχεται συμπεριφορές που μειώνουν την τεράστια προσωπικότητά του…
Κάποιοι είπαν: “μια χειραψία ήταν, τί θα πάθαινε αν την έκανε;”… Η θέση μας ταυτίζεται με αυτή της θρυλικής μορφής του ελληνικού μπάσκετ. ‘Οταν σκύβεις το κεφάλι, ο άλλος σε πετάει και με αυτή του την πράξη έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Γιατί κακά υπάρχουν πολλοί προπονητές και παίκτες που έχουν ανεχτεί αλαζονικές συμπεριφορές, απαντώντας με ένα ψεύτικο, τυπικό χαμόγελο, ή μια “παγωμένη” χειραψία.
Καταλήγοντας, θα πούμε τούτο μόνο… Να αγιάσει το χέρι του “Δράκου” και μακάρι να τον μιμηθούν κι άλλοι στο μέλλον, πολύ απλά γιατί υπάρχουν αξίες όπως η τιμή και η αξιοπρέπεια, που δεν εξαγοράζονται με όλο το χρυσάφι του κόσμου.