ΝΒΑ: Πνευμονική εμβολή ο Κρις Μπος

Ο Κρις Μπος νοσηλεύεται και υποβάλλεται σ εξετάσεις, καθώς φαίνεται πως έχει υποστεί πνευμονική εμβολή. Ένας θρόμβος έχει μεταφερθεί στους πνεύμονες του φόργουορντ των Μαϊάμι Χιτ και η καριέρα του είναι στον αέρα αυτή τη στιγμή.

Αν και πάντα προέχει η ζωή ενός αθλητή, η συγκεκριμένη πάθηση ανδιαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να αντιμετωπιστεί με ασφάλεια, ωστόσο είναι ορατό το ενδεχόμενο να σταματήσει το μπάσκετ. Οι γιατροί μετά από τέτοια επεισόδια χορηγούν φαρμακευτική αγωγή με αντιπηκτικά για τουλάχιστον ένα χρόνο, ώστε να μη δημιουργηθεί ξανά θρόμβος στον οργανισμό του ασθενή. Όμως σε επίπεδο πρωταθλητισμού, όπου ο κίνδυνος τραυματισμού που μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία είναι μεγάλος, αποτελεί μεγάλο ρίσκο να συνεχίσει ένας άνθρωπος την άθληση.

«Είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε. Ακόμη υποβάλλεται σε εξετάσεις και συλλέγουμε πληροφορίες για την κατάστασή του. Όταν υπάρχει σαφέστερη εικόνα, θα σας ενημερώσουμε. Μίλησα μαζί του και είναι σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο προπονητής του, Έρικ Σπόελστρα.

Ο 31χρονος άσος έχει τη φετινή αγωνιστική σεζόν, 21,1 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ κατά μέσο όρο.