ΝΙΚΟΣ ΤΟΠΟΥΖΗΣ: Από τα παρκέ στον… στίβο της πολιτικής

Μία πλούσια μπασκετική καριέρα, με πολλές διακρίσεις έφτασε στο τέλος της για τον Νίκο Τοπούζη και πλέον ανοίγεται μπροστά του μια νέα προοπτική, αυτή της πολιτικής. Ο παλαίμαχος -πλέον- φόργουορντ / σέντερ αποτελεί παρελθόν από τη Μεταμόρφωση Βόλου και ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. 

Ευχόμαστε στον καλό μας φίλο, Νίκο, να συνεχίσει τις υψηλές επιδόσεις του και στον… στίβο της πολιτικής, όπως έκανε τόσα χρόνια πάνω στα παρκέ, με το ήθος που τον διακρίνει…

Αναλυτικά η προσωπική του δήλωση:
“Αποφάσισα να σταματήσω το μπάσκετ χάριν της πολιτικής. Μοναδικό κριτήριο για να πάρω αυτή την απόφαση ήταν το συνεχές ξεπούλημα της Πατρίδος αλλά και η καθημερινή εξαθλίωση των μεσαίων και κατώτερων οικονομικών στρωμάτων της κοινωνίας μας. Όποιος δεν ασχολείται με τα Κοινά είναι καταδικασμένος να τον κυβερνούν άνθρωποι κατώτεροι του, έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν απόλυτο δίκιο!

Βλέπουμε εντός της Βουλής ανθρώπους μαριονέτες, χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς δική τους βούληση, να ψηφίζουν νομοσχέδια που πραγματικά εξοντώνουν τον Ελληνικό λαό. Δε μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό να συνεχιστεί. Βλέπουμε να περιορίζεται η Εθνική μας Κυριαρχία, ανατρέποντας ουσιαστικά όλους τους αγώνες των ηρώων από το 1821 μέχρι και σήμερα. Δεν άντεξα να βλέπω δοσίλογους να υποθηκεύουν το μέλλον του παιδιού μου.

Με την ένταξη μου στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ξεκίνησα έναν ανένδοτο αγώνα μέχρι να διώξουμε τις Δάνειες Δυνάμεις από τη πατρίδα μας και να δικαστούν όλοι οι υπεύθυνοι για τον μαρασμό των Ελλήνων. Με ενεργή συμμετοχή στα προσυνέδρια, τη πρώτη πραγματική αμεσοδημοκρατική διεργασία στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, πιστεύω πως βάζω ένα λιθαράκι στην κοινή προσπάθεια να πάρουμε και πάλι τις τύχες της χώρας μας στα χέρια μας. Και σε αυτή τη προσπάθεια πρέπει να συμβάλλουμε όλοι!Καλώ τους πρώην συναδέλφους μου στο μπάσκετ να έρθουν να με δουν το Σάββατο στη Κοζάνη όπου θα μιλήσω για την ΑΟΖ, ένα θέμα που δυστυχώς τείνει να εξελιχθεί σε Δούρειο Ίππο, και τη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, για τα εθνικά μας θέματα, στα προσυνέδρια των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η σωτηρία της Πατρίδος βρίσκεται στα χέρια μας”.