ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στο… στόχαστρο ο Πέτγουεϊ (VIDEO)

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2014 | 12:14 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : EUROLEAGUE , VIDEO , ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ |

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με αφορμή την παρουσία του στο «Weekly Show» της Ευρωλίγκα θυμήθηκε τα περσινά του καμώματα στο All Star Game, την θητεία του στους Harlem Globetrotters αλλά και τις ευεργετικά αποτελέσματα της ενασχόλησης του με το μπάσκετ και τον αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού:

…την παρουσία του στο περσινό All Star Game: «Με κάποιον τρόπο έμαθαν πως γνωρίζω τους στίχους ενός ελληνικού τραγουδιού. Μου ζήτησαν να το τραγουδήσω, ήταν All Star Game, δεν ήταν κάτι σοβαρό, μπορούσα να διασκεδάσω λίγο και σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να παρουσιάσω ένα σόου που οι Αμερικανοί μπορούν να προσθέσω στην ελληνική κουλτούρα. Προσπαθούσα να κάνω ό,τι μπορούσα».

…τη νίκη του στο διαγωνισμό καρφωμάτων: «Στα καρφώματα ήταν κάτι που κάνω πάντα. Το τραγούδι είναι κάτι που κάνω στο ντους και έγινε τρόπος για να κάνω το παιχνίδι διασκεδαστικό για όλους».

…για το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα: «Ο αθλητισμός γενικά μπορεί να πάρει το μυαλό των ανθρώπων από τα άσχημα που ζουν, από τα όποια προβλήματα, από τις άβολες καταστάσεις. Τους δίνει κάτι άλλο να σκεφτούν. Τους αφαιρεί το άγχος, ακόμα και αν είναι για μία δύο ώρες».

…τους Harlem Globetrotters: «Συνήθιζα να τους παρακολουθώ, όταν ήμουν μικρός και το θέαμα με συνεπήρε. Μου άρεσε πολύ να βλέπω αυτούς τους τύπους να παίζουν μπάσκετ, κάτι που αγαπώ και παράλληλα να διασκεδάζουν με τη ψυχή τους, να κάνουν πλάκες με τους αντιπάλους τους. Δίχως αμφιβολία, ήταν ένα όνειρο μου να γίνω μέλος τους. Αποφάσισα να δοκιμάσω αυτό που μου άρεσε και μπορώ να πω ότι ήταν εκπληκτική η εμπειρία. Για έναν χρόνο ταξιδέψαμε παντού, είδα μέρη που δεν περίμενα ποτέ να δω, γνώρισα κουλτούρες που με εντυπωσίασαν. Ήταν πάρα πολύ ωραία, αλλά στο τέλος κατάλαβα πως μου έλειπε το ανταγωνιστικό κομμάτι του μπάσκετ. Έπρεπε να επιστρέψω».

…την εμπειρία του, ως «Thunder», με τους Harlem Globetrotters: «Το μπάσκετ δεν είναι πάντα θέμα ζωής ή θανάτου. Είναι χρήσιμο να ξέρεις να διασκεδάζεις ενώ ασχολείσαι με αυτό. Εκεί έξω υπάρχουν πολλά πιο σοβαρά και σημαντικά πράγματα από ένα παιχνίδι μπάσκετ. Παίζεις μπάσκετ και κάποιοι σου λένε πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Εσύ δουλεύεις πάνω σε αυτό και τους βγάζεις ψεύτες. Το ίδιο συμβαίνει και στη ζωή. Σου λένε «δεν μπορείς να κάνεις αυτή τη δουλειά», αλλά θες να τους δείξεις ότι έχουν άδικο. Η ενασχόληση με τον αθλητισμό χτίζει τέτοιες συμπεριφορές μέσα σου».