ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το κεφάλαιο “Σπανούλης”

2:25 π.μ. | = 0 | ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ |Ο Ολυμπιακός απέτυχε παταγωδώς εντός συνόρων, καθώς παρότι είχε το πλεονέκτημα έδρας, έχασε το ελληνικό πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό με “sweep”, ενώ ο “αιώνιος” αντίπαλός του κέρδισε και το Κύπελλο Ελλάδας. Ωστόσο, η χρονιά είχε θετικό πρόσημο, καθώς οι Πειραιώτες έγραψαν ιστορία, όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που κάνει repeat στην Ευρωλίγκα.

Ο Βασίλης Σπανούλης τρέλανε τους πάντες με την απόδοσή του στο Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, κερδίζοντας τον τίτλο του MVP (τρίτος συνολικά στην καριέρα του) και ισοφάρισε τον Τόνι Κούκοτς. Αυτή τη στιγμή είναι ο πιο “καυτός” free agent στην Ευρώπη και οι μετοχές του βρίσκονται στα ύψη. Δικαίως, καθώς αποτελεί τον ορισμό του ηγέτη και του παίκτη-ορχήστρα.

Η… μισή Ευρώπη θέλει να τον κάνει δικός της. Τα ποσά που θα πέσουν σύντομα στο τραπέζι είναι τεράστια, όμως οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θα επιχειρήσουν να κάνουν υπέρβαση για να τον κρατήσουν, κάτι που θα συμβεί και για τον Κάιλ Χάινς. Δεν θέλουν να τον χάσουν και θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, αν και τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Το κασέ του “Kill Bill” είναι ακόμα μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του περασμένου, υπέρογκου συμβολαίου του και όλα είναι ανοιχτά. Ο Μίσκο Ραζνιάτοβιτς είναι σκληρός διαπραγματευτής και ίσως το καλοκαίρι αποδειχτεί μακρύ. Το θέμα είναι πως οι Πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να παλέψουν και αν τελικά ηττηθούν, μόνο τότε θα εξετάσουν τις εναλλακτικές λύσεις…

Νίκος Βαγγέλης