ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Το λιθουανικό… διαμάντι

12:52 π.μ. | = 0 | ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ |

Πέραν του Τζος Πάουελ, ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους είναι ο δεύτερος… σίγουρος που θα κουνήσει μαντήλι στον Ολυμπιακό. Ο Λιθουανός ήρθε με σπουδαίες περγαμηνές, έδειξε πως διαθέτει καταπληκτικό σουτ τριών πόντων, όμως ποτέ του δεν κατάφερε να “δέσει” με την ομάδα, έχοντας καταλυτική παρουσία μόνο στους περσινούς τελικούς όταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τον είχε χρησιμοποιήσει σε κρίσιμα σημεία, κάνοντας ζημιά στον Παναθηναϊκό.

Μετά την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα ο ρόλος του συρρικνώθηκε κι άλλο, καθώς ήταν εμφανές πως δεν ταίριαζε στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού, λόγω της έλλειψης αθλητικών προσόντων και των χαμηλών του επιδόσεων στον αμυντικό τομέα.

Βέβαια, αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως παρότι βρισκόταν μεταξύ πάγκου και… κερκίδας, ποτέ δεν γκρίνιαξε, ποτέ δεν… στραβοκοίταξε και ήταν πάντα πιστός στρατιώτης όποτε επιστρατευόταν.

Ο “Γκέτσε” είναι πραγματικό “διαμάντι” και άπαντες στην ομάδα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία του. Το διαζύγιο δείχνει αναπόφευκτο, όμως θα είναι από τα πλέον… βελούδινα που έχουμε δει.

Νίκος Βαγγέλης